BOSNA I HERCEGOVINA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Direktorica i profesorica Sebija Izetbegović je završila studij ocjenom 7,3

Sebija Izetbegović pohodu na nove i još više medicinsko-zdravstvene funkcije, naslov je u Slobodnoj Bosni i supruzi Bakira Izetbegovića.

Stručni i profesionalni kadrovi u zdravstvu, kao i u svim drugim oblastima, morali su ustuknuti pred najezdom svojih manje stručnih, ali politički podobnih i zaštićenih kolega.

 

Konkretno, riječ je o Sebiji Seki Izetbegović, supruzi Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH i potpredsjednika SDA.

 

Naime, Sebija Izetbegović Medicinski fakultet u Sarajevu, nakon skoro pune decenije temeljitog studiranja, završila je 1989. godine sa prosječnom ocjenom 7,3.

 

Nakon završenog studija jedno vrijeme je volontirala na Klinici za plastičnu hirurgiju, da bi kasnije kao specijalizant bila primljena na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo.

 

Kao lošeg učenika (predmet Ginekologija položila je ocjenom 7, a predmet Hirurgija ocjenom 6) Sebiju Izetbegović zatiče rat, nakon čega se u pratnji supruga Bakira, seli u susjednu Hrvatsku.

 

U Hrvatskoj joj napredovanje u struci osigurava poznati ginekolog Asim Kurjak, kojeg je na početku rata njen svekar Alija Izetbegović imenovao prvim ambasadorom BiH u Hrvatskoj.

 

Pred kraj rata Sebija Izetbegović je specijalizirala ginekološke nauke i vratila se u oslobođeno Sarajevo na Ginekološko-akušersku kliniku. Slijedi magisterij, a odmah potom i doktorat, da bi 2008. godine dobila i zvanje profesora.

 

Osim napretka u akademskom, impresivan je i njen napredak na profesionalnom planu.

 

Naime, Sebija Seka Izetbegović direktorica je ginekološko-akušerskih disciplina, šefica je Klinike za ginekologiju i akušerstvo, članica je Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, a predsjednica je i Udruženja ginekologa FBiH, piše Slobodna Bosna.

Petak, 02. Novembar 2012 u 14:19

Izvor: slobodna bosna, bh news

Tagovi: sebija izetbegovic, seka izetbegovic

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 6 } DODAJ KOMENTAR
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.