BOSNA I HERCEGOVINA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Ko je prodao avion državne vlade BiH?

Nakon povratku sa samita Organizacije islamske konferencije održane u Meki u Saudijskoj Arabiji, ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija održao je press konferenciju na kojoj se pohvalio rezultatima diplomatske turneje, ali se i požalio da je diplomatski uspjeh ostao zasjenjen medijskim izvještajima o troškovima avionskih usluga.

"Iznenadio sam se koliko je pažnje u jednom ovakvom momentu posvećeno tome na koji način sam ja putovao! Dobro me još niko nije pitao zbog čega nisam otišao autom! Evo vama pitanje kao novinarima:

Zašto vi ne istražite zbog čega BiH kao država nema avion?! Mi smo iz rata izašli s avionom, pitajte ko ga je prodao! Moramo se više jednom naučiti da respektujemo državu, i da ona mora da ima avion za svoje potrebe, jeftinije je", kazao je ljutito Lagumdžija na press konferenciji u Sarajevu.

 

Slobodna Bosna je poslušala preporuku ministra Lagumdžije i istražila ko je i kada prodao avion u vlasništvu države i ko je odgovoran što je BiH, kako je ustvrdio Lagumdžija, „najsiromašnija država u Evropi koja nema avion“?

 

Nismo sigurni da će se rezultati naše istrage dopasti Lagumdžiji, ali dužni smo saopćiti istinu.

 

Avion koji spominje Lagumdžija prodat je u decembru 2001. godine, dakle u vrijeme vlasti Alijanse za promjene predvođene SDP-om.

 

Odluku o prodaji aviona potpisao je tadašnji SDP-ov premijer Alija Behmen, a odluka se temeljila na jednoglasno usvojenom zaključku s 34. sjednice Vlade Federacije BiH od 16.12.2001. godine.

Petak, 17. Avgust 2012 u 21:55

Izvor: slobodna bosna, bh news

Tagovi: avion, lagumdžija, avion vlade bih

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 1 } DODAJ KOMENTAR
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.