BOSNA I HERCEGOVINA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Ponuda turske agencije: Obilazak Sarajeva, tri noćenja i abortus za 600 dolara

Kompanija 'Barracuda Tour Company' iz Istanbula prije dvije sedmice počela je da organizuje turistička putovanja čiji je cilj izvođenje abortusa u stranoj zemlji, a jedna od veoma popularnih destinacija je BiH, gdje četiri dana, tri noćenja i abortus koštaju 600 dolara.

Uz obilazak grada i abortus, ženama je omogućen i oporavak, nakon čega se vraćaju kući kao da se ništa nije desilo. Za nepune dvije nedjelje čak 16 Turkinja odlučilo je da uplati ove aranžmane, a sve u želji da u tajnosti abortiraju.

 

Bolnice sa kojima kompanija sarađuje u inostranstvu jedino žele nalaz njihovog ljekara iz Turske, a nije potrebna neka dodatna medicinska dokumentacija. "Barracuda Tour" ugovore ima sa jednom klinikom na Kipru, tri na Krimu i po jednom klinikom u BiH i Engleskoj.

 

Cem Polatoglu, vlasnik agencije koja organizuje ovakve ture, kaže da "kada je nešto zabranjeno ili teško ostvarivo, uvijek se nađe rješenje".

 

"Mi, kao turistički operateri, koristimo tu situaciju", rekao je on i dodao da se njegova kompanija već godinama bavi zdravstvenim turizmom, te da već unaprijed imaju rasprodato osam tura za Kipar, pet za Krim i tri ture za BiH.

 

Slična tura u Krimu košta 370 dolara, dok je posjeta, uz abortus, Engleskoj najskuplji aranžman i košta oko 1.873 dolara.

 

"Sve žene koje koriste naše usluge su mlađe od 35 godina. Imamo pozive iz svih krajeva Turske, ali najviše ih je iz Istanbula. One odlaze da abortiraju van zemlje jer ne žele da ih osuđuje porodica ili prijatelji zbog toga što čine", kaže Polatoglu, pišu Nezavisne novine.

 

Inače, posljednjih dana aktuelna je debata o zakonu kojim bi se zabranio abortus u Turskoj, a strah od mogućih zakonskih posljedica već je obuzeo mnoge Turkinje.

Srijeda, 08. Avgust 2012 u 15:28

Izvor: bh-news

Tagovi: abortus, turizam bih

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.