BOSNA I HERCEGOVINA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Lagumdžija: “Nisam napravio nikakav ni protivustavan ni protivzakonit čin"

Lagumdžija je, reagirajući na jučerašnje izjave Milorada Dodika kojima ga je optužio da je dao instrukciju predstavniku Stalne misije BiH pri UN-u da tokom glasanja u Generalnoj skupštini UN podrži rezoluciju o Siriji te time prekršio Ustav, zakon i politički dogovor 'šestorke', istaknuo da ni na kakve ucjene neće pristati, pa tako ni na ove.

“Nisam napravio nikakav ni protivustavan ni protivzakonit čin. Naime, i pravda i pravo su zadovoljeni svim odlukama koje sam donosio. Sud javnosti i sud istorije ne odlučuju po nalozima političkih lidera, pa makar ih bilo i šest. Ali, mislim da će ti sudovi svakako reći svoju riječ. Ne strepim uopšte pred takvim ocjenama, jer vjerujem da sam učinio sve što sam mogao. Svako ko želi da se nađemo pred sudovima u BiH ja sam spreman doći i poštovati njihove odluke”, istaknuo je u izjavi za Fenu ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija.

 

Lagumdžija je, reagirajući na jučerašnje izjave Milorada Dodika kojima ga je optužio da je dao instrukciju predstavniku Stalne misije BiH pri UN-u da tokom glasanja u Generalnoj skupštini UN podrži rezoluciju o Siriji te time prekršio Ustav, zakon i politički dogovor "šestorke", istaknuo da ni na kakve ucjene neće pristati, pa tako ni na ove.

 

“To je moj lični stav. Osim toga, kao predsjednik SDP-a BiH nemam pravo da pristanem na ucjene koje dolaze. Mene čudi, na određen način, da je Dodik rekao tako, jer sam mislio da mu je jasno da on sigurno nije osoba kojoj bih ja podnosio ostavku. Pored navedenih sudova, jedini sud koji priznajem je sud moje partije, a svojim oponentima ne bih savjetovao da se nadaju svom uticaju u SDP-u”, kazao je on.

Srijeda, 08. Avgust 2012 u 11:27

Izvor: bh-news

Tagovi: Zlatko Lagumdžija, Dodik

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.