BOSNA I HERCEGOVINA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Poziv za obuku za pripremu aplikacija za grantove Evropske unije

Dvodnevna obuka će biti organizovana u Banja Luci, Mostaru i Sarajevu u avgustu 2012. godine.

Bosna i Hercegovina trenutno koristi sredstva iz fondova EU Instrumenta za pred-pristupnu pomoć (Instrument for Pre-Accession Assistance IPA), koji je zamjenio prethodne grant fondove EU PHARE i EU CARDS programa pomoći.

 

Sa napretkom u procesima pristupanja EU, potencijalnim korisnicima iz Bosne i Hercegovine će biti omogućen pristup nizu grant fondova EU za obrazovanje, strukturne reforme, infrastrukturna ulaganja i druge svrhe.

 

Jedan od neophodnih preduslova za potencijalne korisnike sredstava iz ovih fondova je priprema aplikacije za grant sredstva za projekte.

 

Projekat HRD Jačanje kapaciteta razvoja ljudskih resursa u BIH (Strengthening Capacity in BIH for Human Resource Development) finansiran od EU je prepoznao potrebu za unaprijeđenjem kapaciteta za pripremu aplikacije za grant sredstva za potencijalne projekte, i u sklopu svojih aktivnosti organizuje besplatnu obuku.

 

Obuka za pripremu aplikacija će biti organizovana za zaposlene u privatnim i javnim školama, univerzitetima i mrežama škola, privatne i javne obrazovne i istraživačke institucije, privredne komore, zavode i službe za zapošljavanje i nevladine organizacije aktivne na polju obrazovanja i razvoja ljudskih resursa.

 

Dvodnevna obuka će biti organizovana u Banja Luci, Mostaru i Sarajevu u avgustu 2012. godine.

 

Svrha ove obuke je da upozna učesnike sa procesom pripreme aplikacije za grant u skladu sa metodologijom Praktičnog vodiča za vanjski ugovorene aktivnosti Europske Komisije PRAG (Practical Guide to Contract Procedures for European Commission External Actions PRAG).

 

Na dvosnevnoj ubuci, učesnici će biti obavješteni o svim neophodnim aspektima pripreme aplikacije, uključujući praktičan rad na potencijalnim projektnim idejama.

 

Zainteresovani kandidati mogu poslati svoje aplikacije za obuku do 15. avgusta 2012. godine na e-mail aplikacija@hrd-bih.eu

 

Za više informacija o HRD projektu i obuci za pripremu aplikacija za grantove posjetitie web-site projekta www.hrd-bih.eu

Petak, 20. Juli 2012 u 22:30

Izvor: bh-news

Tagovi: obuka, aplikacije, grantovi eu

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.