BOSNA I HERCEGOVINA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Traže se staratelji za napuštenu braću

VELIKA KLADUŠA - Centar za socijalni rad u Velikoj Kladuši traži staratelje za napuštenu braću Alena (17) i Amela (15) Nuhanovića, koji žive u trošnoj kućici starijoj od 100 godina, u mjestu Vrnograče, kod Velike Kladuše.

Braća Nuhanovići žive u jako lošim uslovima, bez ičije brige i pomoći i bez izvora prihoda.

 

"Ovaj slučaj je specifičan po tome što dječaci isključivo žele staratelja koji će biti iz Velike Kladuše, a svi dosadašnji pokušaji da pronađemo staratelja koji zadovoljava sve kriterijume za udomljavanje nisu urodili plodom", rekla je Emira Veljačić, direktor Centra za socijalni rad u Velikoj Kladuši.

 

Pojasnila je da će sljedeći korak Centra biti upućivanje javnog poziva svim mještanima i izrazila je nadu da će uspješno riješiti taj problem.

 

Veljačićeva je dodala da su braća rekla da neće pristati ni po koju cijenu da se razdvajaju, te da će im Centar za socijalni rad ovih dana obezbijediti privremeni smještaj, hranu i druge elementarne potrepštine.

 

Braća Nuhanovići kažu da im je otac umro dok su bili mali i da se tog perioda života slabo sjećaju.

 

Život sa majkom im je, kako kažu, bio mukotrpan i teško su preživljavali.

 

Dječaci tvrde da su ih fizički i psihički zlostavljali muškarci koji su bili u vezi sa njihovom majkom.

Kažu da ih je Fikret Mehić, sa kojim je njihova majka još u vezi, često fizički zlostavljao. On bi, kako ističu braća, pijan provaljivao vrata kuće te ih tukao i zatvarao u štalu, a prije četiri mjeseca im je provalio u kuću i na silu odveo njihovu majku u svoju kuću u selu Slapnica.

 

Nakon što je otišla njihova majka, njih dvojica su sami živjeli u porodičnoj kući oko dva mjeseca, nakon čega su došli u mjesto Vrnograč i smjestili se u napuštenu i devastiranu kuću u kojoj i sada žive.

Nedelja, 15. Juli 2012 u 17:48

Izvor: nezavisne, bh news

Tagovi: alen amel nuhanović, napuštena braća, velika kladusa

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.