BOSNA I HERCEGOVINA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

SDP od Federacije BiH pravi staljinističku Istočnu Njemačku

Svojom brutalnošću i pravnim nasiljem nad Ustavom, zakonima i važećim procedurama Federacije BiH, premijer Vlade BiH Nermin Nikšić i SDP su konačno pokazali svoje pravo lice i istinske namjere novoformirane Koalicije za pljačku i nasilje.

Ovim današnjim potezom, navodi SDA, pale su sve maske SDP-ovih namjera i njihovog navodno „državotvornog“ rada i zalaganja za dobrobit države i građana.

 

Jasno je da namjeravaju realizirati svoje obećanje da od Federacije BiH naprave staljinističku Istočnu Njemačku.

 

Sve što se na jučerašnjoj sjednici Vlade Federacije BiH dešavalo nakon prihvatanja ostavke ministra Desnice Radivojevića SDA smatra da je uvod u suspendiranje Ustava, zakona, važećih procedura i uspostava pravne anarhije u kojoj će se društveno-politički život odvijati po volji i određenju jedne partije.

 

Naglašavaju da će SDA i ostale stranke Platforme - Narodna stranka Radom za boljitak i HSPBiH stoga iskoristiti i pokrenuti sve raspoložive ustavne i zakonske mehanizme sa ciljem zaštite ustavnog poretka FBiH i sprečavanja pljačke državnih preduzeća, koje SDP želi prisvojiti ili prepustiti njima bliskim kriminogenim grupama i pojedincima.

 

Što se, pak, tiče ostavke Desnice Radivojevića, ističu da ona apsolutno postoji i da ju je on lično potpisao, a predsjednik Federacije BiH usvojio u skladu sa ustavnim ovlastima i zakonima. Također, navode da je kazao da je „najbolje da podnese ostavku“ na pozicije u Vladi Federacije BiH na koje je imenovan isključivo na prijedlog i zahvaljujući SDA.

 

SDA zaključuje da svaki pojedinac, pa i Desnica Radivojević, ima pravo da bira političku opciju, no pri tom ne može zloupotrebljavati povjerenje SDA i u njeno ime raditi za korist onih koji krše Ustav i zakone da bi ostvarili svoje lične interese, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Stranke demokratske akcije (SDA).

 

To što Radivojević sada pokušava negirati svoje učešće i odgovonost u nemoralnim i nezakonitim radnjama svojih novih političkih patrona, za SDA potpuno je očekivano. Pravila takvih grupa su jasna - kada jednom prihvatite njihove ponude, onda morate završiti posao za njih!

 

Stranka demokratske akcije je uvjeren da su to građani BiH već prepoznali - „Narod zna“.

Subota, 23. Juni 2012 u 18:40

Izvor: bh-news

Tagovi: sda, sdp, federacija bih, istočna njemačka

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.