COOLTURA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Svilan zbog mita otjeran sa Nove TV

Nova TV raskinula je suradnju sa Sinišom Svilanom, potvrdili su iz njihova ureda za odnose s javnošću. Uprava je za novu direktoricu programa Nove TV imenovala Zrinku Jankov, dosadašnju glavnu urednicu Doma TV-a.

Svilan je smijenjen tjedan dana nakon što je Županijski sud potvrdio optužnicu protiv njega u kojoj se navodi da je od direktora Core medije Vladimira Šelebaja Selliera primio ukupno 262.000 eura mita.

 

Prema optužnici, Core Media je komercijalnoj televiziji nudila projekte nakon što bi od Svilana dobila informacije s kolegija Nove TV kakve emisije žele.

 

Po svakoj emitiranoj emisiji, stoji u optužnici, Svilan je u svoj džep pospremio hiljadu eura.

 

Šta će dalje biti s njim, Svilan je odbio komentirati.

 

"U septembru će biti osam godina otkako sam došao na Novu TV. Udio gledanosti u prime timeu tad je bio sedam posto, a danas smo lideri na tržištu, sa shareom u večernjem terminu od 31 posto. Četiristo posto, dakle, veći. Treba li išta dodati? Naravno! Svojim kolegicama Zrinki Jankov i Danijeli Bosnar želim svako dobro u budućem radu. Kad sam dolazio na Novu TV, Danijelu sam pozvao kao svoju tajnicu, a danas je imenovana glavnom urednicom Doma TV-a. Možda zvuči kao samohvala, ali i to je dokaz kakav nos imam za ljude", rekao je Svilan.

 

Zrinka Jankov na Novoj TV je od osnutka. Radila je u Odjelu programa, bila je filmska urednica, a priliku dokazati stečeno znanje i iskustvo dobila je kao glavna urednica Doma TV-a.

 

"Počašćena sam imenovanjem na novu funkciju na kojoj ću s programskim timom koji je zaslužan za vrhunske rezultate naših kanala nastaviti razvijati uspješnu strategiju", rekla je Z. Jankov.

 

Na njeno mjesto glavne urednice Doma TV-a, imenovana je Danijela Bosnar, dosadašnja urednica serijskog programa.

 

"Usko sam sarađivala sa Zrinkom Jankov na pokretanju Doma TV-a i drago mi je da mogu nastaviti s jačanjem ovog zabavnoga kanala orijentiranog prema ženskoj publici", rekla je Bosnar, a o Svilanu je odbila bilo što reći.

Subota, 16. Juni 2012 u 09:05

Izvor: večernji.hr, slobodna bosna, bh news

Tagovi: siniša svilan, Nova TV

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.