BOSNA I HERCEGOVINA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Suđenje Turkoviću: "Mrtve glave tvojih prostitutki će namiriti sve"

Fahrija Karkin, advokat Zijada Turkovića, optuženog vođe zločinačke organizacije, danas se Sudu BiH požalio na prijetnje upućene njemu i njegovoj porodici jer brani Turkovića kao i pritiske kojima je izložen.

"Izvoru zla, ako te bolest ne uzme, onda će mrtve glave tvojih prostitutki namiriti sve ", SMS je poruka koju je Karkin dobio uoči jučerašnjeg ročišta, a koju je pročitao na suđenju Turkoviću i njegovoj grupi.

 

"Oni znaju da sam bolestan, a ovo 'mrtve prostitutke' se odnosi na mog sina i na šefa osiguranja. Od početka ovog predmeta ja radim pod užasnim prijetnjama i trpim prijetnje koje su usmjerene prema meni i mojoj porodici. Ja sam cenzurisan u štampi i na televiziji. Nisam u stanju nikakvu obavijest u javnost da pošaljem. Sve čine da ja napustim ovaj slučaj", kazao je Karkin.

 

On je podsjetio Sud da su dva njegova automobila spaljena, a da počinioci nisu uhvaćeni.

 

"Ja neću napustiti ovaj slučaj. Advokatura je jedan od stubova pravusuđa. Ja bih napustio ovaj slučaj da nije advokatskog kodeksa. Do kodeksa mi je više stalo nego do Zije Turkovića, neka se on ne ljuti. Kakvu bi ja, kao iskusan i uvažen advokat, poruku poslao svojim mladim kolegama da ovaj predmet napustim zbog prijetnji", kazao je Karkin.

 

Nakon njega Sudu se obratio i Zijad Turković, koji je kazao da je prijećeno i njegovoj suprugi Šejli Jugo.

 

Današnje suđenje Turkoviću i ostalim odgođeno je jer u sudnici nije bio Milenko Lakić, jedan od optuženih.

 

Sudija Izo Tankić je kazao da Lakić nije doveden, a da je ljakar u zatvoru u Orašju kazao da Lakić nije u mogućnosti da prati suđenje zbog zdravstvenih problema.

 

Dejan Bogdanović, Lakićev advokat, kazao je da se u srijedu čuo sa Lakićem te da mu je optuženi rekao da mu je pukao čir.

 

Muamer Zahitović, jedan od optuženih koji je na prošlom ročištu kažnjen sa 3.000 KM zbog vrijeđanja svjedoka, jučer se sudijama izvinio zbog svog izgreda.

 

Turković i njegova zločinačka organizacija optuženi su za pet ubistva, nekoliko pokušaja ubistava, međunarodnu trgovinu drogama, razbojništva, pljačke i druga krivična djela

Četvrtak, 14. Juni 2012 u 21:07

Izvor: nezavisne, bh-news

Tagovi: Zijad Turković, suđenje, fahrija karkin, prijetnje

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.