BOSNA I HERCEGOVINA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Milion i po maraka za nova auta

Lagumdžijin MIP BIH kupuje četiri vozila za 300 hiljada, a Predsjedništvo BiH za auta i opremu potrošiće duplo više.

Pregledom budžeta za 2012. godinu može se vidjeti da će i u ovoj godini, kada su gromko najavljivanje i navodno planirane uštede, čelnici institucija BiH nabavljati automobile, namještaj i kompjutersku opremu.

 

Ovogodišnjim budžetom predviđeno je da se za Ministarstvo inozemnih poslova BiH nabave četiri reprezentativna vozila za šta je predviđeno 300.000 KM, dok će Ministarstvo pravde za nabavku opreme potrošiti 575.000 KM.

 

Novac će trošiti za nabavku šest vozila za potrebe Sudske policije i jedno vozilo za ministra, kao i raznu kompjutersku i policijsku opremu.

 

Generalni sekretarijat Vijeća ministara BiH ove godine na raspolaganju će imati 596.000 KM za nabavku opreme, a to podrazumijeva i nabavku dva vozila od po 36.000 KM za kabinet predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, kao i 29.000 KM za nabavku namještaja, kompjutera i laptopa.

 

U planiranoj nabavci opreme Generalnog sekretarijata najviše novca, ipak, će biti potrošeno za potrebe projekta e-vlada za šta će potrošiti 495.000 KM.

 

Nova vozila nabavljaće i Predsjedništvo BiH, ali nije precizirano koliko će ih kupiti jer se samo navodi da za nabavku opreme imaju na raspolaganju 650.000 KM.

 

Ni poslanici neće štedjeti na nabavci opreme pa su planirali da potroše 371.000 maraka, uglavnom, za kompjutersku opremu i licence.

 

Većina institucija koristiće mogućnost ''staro za novo'' u nabaci automobila.

 

I Kancelarija za reviziju poslovanja institucija BiH potrošiće ove godine 75.000 KM za nabavku opreme, ali nije precizirano o čemu je riječ i da li će i revizori ponovo nabavljati nove automobile.

Utorak, 12. Juni 2012 u 16:42

Izvor: slobodna bosna, bhnews

Tagovi: vozni park, Zlatko Lagumdžija

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.