COOLTURA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Kusturica izabran za člana Akademije nauka i umjetnosti RS

Na svečanoj sjednici Skupštine Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, danas su u Banjoj Luci izabrani inostrani članovi Akademije.

Novi članovi Akademije su akademik nauka i umjetnosti Srbije Ljubiša Rakić, predsjednik i potpredsjednik Ukrajinske akademije nauka i umjetnosti Nikolaj Dubina i Filip Govorov, te svjetski poznati filmski režiser Emir Kusturica.

 

Emir Kusturica kaže da mu izbor za člana ANURS-a predstavlja veliku čast, zato što je to priznanje nekome ko je nastavio davno trasirani put kulture i umjetnosti koji je naš narod očuvao kroz vijekove.

 

"Ako govorimo o dometima u svim vrstama umjetnosti, možemo da govorimo o kontinuitetu naše kulture i umjetnosti i utoliko ja ovo doživljavam kao nagradu za moju ideju da je moj život posvećen stvaralaštvu, što je segment dugovječne i velike evropske kulture - srpske kulture", dodao je Kusturica.

 

"Novoizabrani članovi ANURS-a dali su svojim radom značajan doprinos u oblasti nauke i umjetnosti i uticali na afirmaciju Republike Srpske u inostranstvu", rekao je predsjednik ANURS-a Rajko Kuzmanović, javlja RTRS.

 

"ANURS do danas ima 15 inostranih članova, među kojima su najuglednija imena iz SAD, Rusije, Bugarske, Češke, Slovenije. To je veliko bogatstvo za nas i govori o tome da nema nauke u malim ili velikim zemljama, nauke ili ima ili nema, pa bila ona u SAD, Republici Srpskoj ili Kini. Ovdje nauke ima i mi ćemo ići tim putem", rekao je Kuzmanović.

Ponedeljak, 11. Juni 2012 u 19:28

Izvor: bh-news

Tagovi: emir kusturica, akademija, rajko kuzmanovic

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 1 } DODAJ KOMENTAR
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.