BOSNA I HERCEGOVINA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Privrednici traže brzinu u poslovanju

Privrednici traže brzinu u poslovanju, jer je u poslovnom svijetu svaka minuta važna i presudna za dalji razvoj i napredak.

Birokratske barijere, neusklađenost bh. zakona sa EU legislativama, kompleksne carinske procedure, te poteškoće prilikom pokretanja biznisa u Bosni i Hercegovini su samo neki izazovi za investitore o kojima će govoriti finansijski direktor i član Uprave ASA grupacije, Damir Ferović na predstojećoj konferenciji „Privlačenje i zadržavanje investicija u Bosni i Hercegovini: Potrebne regulatorne promjene“.

 

Konferencija koju organizuje Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svjetske banke, održat će se u utorak, a istoj će prisustvovati predstavnici privatnog i vladinog sektora, koji će diskutovati o regulatornim promjenama potrebnim za privlačenje i zadržavanje investicija u zemlji.

 

Na konferenciji Ferović će govoriti o iskustvima ASA grupacije, koja je u proteklih šesnaest godina investirala preko 200 miliona KM u Bosnu i Hercegovinu.

 

Analitičari se slažu da u BiH nije najpovoljnija klima za strane investicije. „Neophodno je značajno reformirati javnu upravu, odnosno ukloniti birokratske procedure koje onemogućavaju poslovanje željenom i potrebnom dinamikom“, ističe Ferović. ASA grupacija se već 17 godina razvija i širi uprkos sporom ekonomskom oporavku države.

 

Danas, je jedan od vodećih privatnih poslovnih sistema u Bosni i Hercegovini, i primjer uspješnog poslovanja.

 

Grupacija je spremna svoja iskustva podijeliti s drugima, te otvoreno razgovarati o problemima s kojima se susreću bh. privrednici.

 

Osim toga, ASA grupacija je ulaznica za strane investitore, i kao takva ima dosta iskustva u privlačenju stranih investitora jer je s nekima od njih u partnerskim odnosima.

Nedelja, 10. Juni 2012 u 11:43

Izvor: bh news

Tagovi: asa grupacija, damir ferović

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.