BOSNA I HERCEGOVINA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Dodik: Naučite se da nema Bosne, ovdje postoji RS

'Šta je pristojno za jednog Srbina kao što sam ja, nego da bude prisutan u srpskim medijima, pogotovo ako je predsjednik Republike Srpske', kaže za 'Politiku' Milorad Dodik, na konstataciju da ga u javnosti u Srbiji posljednjih dana često ima više nego Tomislava Nikolića i Borisa Tadića

Dodik je objasnio da je savršeno svjestan činjenice da nije on „taj koji sastavlja vladu Srbije”.

 

„Takve lekcije meni ne treba niko da daje, jer sam ja to davno naučio”, odgovara na primjedbu kandidata za premijera DS-a Borisa Tadića da predsjednik RS nema nadležnosti u formiranju vlade Srbije, a povodom njegovog stava da je lider LDP-a je neprihvatljiv kao budući ministar.

 

“Nije to moja lična priča, već je gospodin Jovanović tvrdio da je RS genocidna. Smatrao sam, kao predsjednik Republike, da je to napad na RS, na nas Srbe ovdje i da je moja dužnost da reagujem. Nikad s njim nisam igrao košarku, išao na igranku, nisam s njim bio na slavi, ni na svadbi, ni na sahrani, niti dijelim njegov život. Poštujem njegov individualitet u svakom pogledu, ali ovdje je riječ o tome da je RS grubo okarakterisana. Ako gospodin Jovanović ima pravo da komentariše ovdje, onda izvinite, zašto ja ne bih imao pravo da odgovorim?“, kaže Dodik i dodao da je kao predsjednik RS-a spreman da sarađujem sa svima.

 

„Još ćemo vidjeti politiku Nikolića, ovo je tek početak. Ja sam predsjednik Republike Srpske i spreman sam da sarađujem sa svima. Kao predsjednik političke opcije koja ima dobre odnose sa DS-om, podržao sam gospodina Tadića. I to nije na uštrb digniteta RS. Svim narodima u okruženju dozvoljeno je da se homogenizuju, samo je, izgleda, Srbima zabranjeno. Treba da razbijemo napokon tu granicu, kada se kaže „bosanski Srbi”. Nismo mi bosanski Srbi!

 

Ja sam Srbin. I to jedan ozbiljan Srbin. Lično, najveća mi je uvreda kad dođem u Beograd da me pitaju „šta ima u Bosni”. Naučite se da nema Bosne, ovdje postoji RS“, izjavio je Dodik u intervju za „Politiku“.

 

Nedelja, 10. Juni 2012 u 10:58

Izvor: bh-news

Tagovi: milorad dodik, bosna, republika srpska

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 2 } DODAJ KOMENTAR
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.