ZANIMLJIVOSTI

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Baba seksom mučila Srbina u Americi

Jenny M. Campbell (69) dužna da isplati imigrantu iz Srbije Saši Stamenkoviću (26) oko 1,3 miliona dolara zbog seksualnog uznemiravanja.

Apelacioni sud Distrikta Columbia potvrdio je presudu kojom je kompanija za lobiranje „Campbell Crane“ vlasnice Jenny M. Campbell (69) dužna da isplati imigrantu iz Srbije Saši Stamenkoviću (26) oko 1,3 miliona dolara zbog seksualnog uznemiravanja i odmazde, kao i na ime sudskih troškova.

 

Kako je sud utvrdio, Stamenkovića je Campbell pune tri godine uznemiravala lascivnim pričama, pokušavala da kontroliše njegov privatni život, ali i tražila seks od njega kako ne bi ostao bez „zelene karte“.

 

Uprkos žalbi na prvostepenu odluku, potvrđena je kazna po kojoj je firma dužna da mu isplati oko 800.000 dolara zbog uznemiravanja, oko 12.000 dolara zbog odmazde pošto ga je vlasnica, kada je podnio prvu tužbu, smjesta otpustila i 455.740 na ime troškova za advokate i troškove suđenja.

 

Stamenković je nekada radio u „Vašingtonskom sportskom klubu“, gdje je bio lični trener brojnih klijenata, između ostalog i Campbellove.

 

Kada je saznala da ima diplomu poslovnog menadžmenta u hotelijerstvu, da govori nekoliko jezika i ima radnu vizu, odlučila je da mu ponudi poziciju potpredsjednika za međunarodni i korporativni razvoj u svojoj firmi, ali i da firma sponziriše njegov zahtjev za azil, odnosno „zelenu kartu“.

 

Počeo je sa radom u martu 2002. Međutim, po njegovom svedočenju, Jenny je vrlo brzo počela sa provokacijama.

 

"U više navrata mi je govorila o svojim seksualnim iskustvima, o sjajnom seksu uz marihuanu, kako moj buldog ima 'velika muda', pokazivala koliki je polni organ njenog bivšeg ljubavnika... Plivala je gola u bazenu jednom prilikom, a potom je počela da mi nudi oralni seks, da me zove u svoju 'sobu za grubi seks'. Kada bi zaposleni išli u klubove i restorane, pokušavala je da glumi da smo par, a potom je jednom izbacila moju pratilju nazivajući je kurvom. Provjeravala mi je mobilni i poručila mi da mi ne padne na pamet da se viđam s drugim ženama", svjedočio je Stamenković.

 

On je priložio i dva e-maila svoje šefice, od kojih je jedan bio upućen Hather Hamby, sa kojom se Stamenković upoznao u Irskoj na putovanju tokom 2004, i u kojem je zahtijevala da joj kaže da li se zabavljaju, pošto je „Saša slatkiš, njen više dečko nego igračka“, a u e-milu Stamenkoviću od 24. septembra 2004. navela je:

 

"Posljednji put ste na bazenu igrali sa mnogo djevojaka! Mislim da me ne poštujete i ono što sam za vas uradila! Moraćete da odrastete i opametite se - tada ćete znati da ne treba da se igrate sa svojom djevojkom zvanom zelena karta!", napisala je Jenny.

 

Stamenkoviću je zbog brojnih sve eksplicitnijih seksualnih komentara pred kolegama bilo sve neprijatnije i iz straha zbog svog imigrantskog statusa počeo je da gubi na kilaži, pati od nesanice, pada u depresiju, ima bolove u stomaku, povraća, gubi interesovanje za seksualne odnose i na kraju je ostavio vjerenicu.

 

On je 12. maja 2005. odlučio da podnese tužbu zbog uznemiravanja, a u firmi je automatski dobio otkaz čim je 24. avgusta iste godine tužba uručena Campbellovoj.

 

Na suđenju je i psihijatar William Lawson svjedočio da mu se Stamenković obratio 8. avgusta 2005. i da ga je posjetio 12 puta do juna 2008.

 

Utvrdio je da je Stamenković patio od depresije i postraumatskog poremećaja, plašeći se da Campbellova može da osigura da se više nikada ne zaposli i da bude deportovan tako što će mu ukinuti „zelenu kartu“ i da se zbog toga trudio da zadrži posao.

 

Na svu sreću, Stamenković je priložio konkretne dokaze za svoje tvrdnje jer su sa druge strane ostali zaposleni svjedočili da nikada nisu čuli da ga je šefica seksualno uznemiravala, dok su radnu atmosferu u firmi opisali kao pozitivnu, opuštenu i vrlo prijatnu.

 

Njegovu priču potpuno neočekivano potvrdio je Dan Craine, bivši poslovni, ali i emotivni partner Campbellove, koji je posvjedočio da je još u oktobru 2002. došao u sukob sa njom zbog njenog suviše intimnog odnosa prema Stamenkoviću.

 

Nakon toga, sudija Višeg suda, u svjetlu iznijetih dokaza, utvrdila je da je „Stamenković trpio nasilno i ponovljeno seksualno uznemiravanje tokom dužeg vremenskog perioda“ i donijela presudu u njegovu korist. Svoju odluku obrazložila je na 48 strana, a Apelacioni sud je ove nedjelje i potvrdio, čime je okončan spor koji je trajao punih sedam godina.

 

Odbrana Jenny Campbell je tokom suđenja isticala da se Stamenković na tužbu odlučio zbog finansijskih problema, kako bi isplatio hipoteku na kuću, ali i problema sa ilegalnim kockanjem, ali za to nisu priložili nikakve dokaze.

Subota, 09. Juni 2012 u 16:57

Izvor: slobodna bosna, bh news

Tagovi: Jenny M. Campbell, Saša Stamenković, mučenje seksom

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.