BOSNA I HERCEGOVINA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Munib Ušanović počeo sa izdržavanjem kazne

Nakon što je krajem sedmog mjeseca prošle godine drugostepenom presudom Suda BiH, skupa s Miodragom Kurešom, osuđen na jedinstvenu kazne zatvora u trajanju 4 godine, Munib Ušanović, bivši glavni tajnik Nogometnog saveza BiH i nekoć najmoćniji čovjek ovog sporta u BiH – danas je počeo sa izdržavanjem zatvorske kazne.

Bivši sekretar Nogometnoga saveza BiH konačno je danas primljen u Kazneno-popravni zavod u Zenici, gdje mora izdržati četverogodišnju zatvorsku kaznu na koju ga je osudio Sud BiH potkraj jula 2011. godine.

 

Prve dvije odgode prihvaćalo mu je sudsko vijeće Suda BiH, a posljednju mogućnost odgađanja mogla mu je potpisati jedino predsjednica Suda Meddžida Kreso, međutim, ona je to odbila učiniti.

 

Podsjetimo, radnje za koje su optuženi Ušanović i Kureš oglašeni krivim, pravno su kvalifikovane kao produženo krivično djelo Porezne utaje, za koje je Sud utvrdio kazne zatvora u trajanju od po dvije godine, a zatim uzimajući u obzir utvrđene kazne zatvora u trajanju od po tri godine za produženo krivično djelo Zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, Ušanovića i Miodraga Kureša Sud je osudio na jedinstvene kazne zatvora u trajanju od po četiri godine.

 

Ranije, Tužilaštvo BiH je nekadašnjeg glavnog sekretar N/FS BiH Muniba Ušanovića i sekretara za financije i marketing Miodraga Kureša optužilo da su od 1. 1. 2001. do 30. 9. 2006. godine izbjegli plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga te poreza na plate i poreza na doprinose, čime su oštetili budžet Federacije BiH u značajnom iznosu te da su od 1. 1. 2001. do 31. 5. 2005. godine zloubotrebom svog službenog položaja pribavili značajnu imovinsku korist nelegalnim putem.

Petak, 08. Juni 2012 u 17:29

Izvor: depo, ftv, bh news

Tagovi: munib ušanović, miodrag kureš

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.