EKONOMIJA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Bijedić: Provjerit ćemo rad "BH Telecoma"

Federalni ministar saobraćaja i komunikacija Enver Bijedić izjavio je da će Vlada FBiH maksimalno ozbiljno pratiti poslovanje 'BH Telecoma'.

'Zbog lošeg vođenja ovog telekom operatera neko već davno trebao odgovarati'

Komentirajući loše rezultate državne kompanije u prošloj godini, Bijedić je za Avaz naglasio kako je intencija njegovog ministarstva da provjeri poslovanje ovog telekom operatera, pogotovo u oblasti javnih nabavki.

 

- Zabrinjavajuće je to što su prihodi od mobilne telefonije "BH Telecoma" dosta manji nego prihodi "M:tela". Ovaj operater napravio je znatne pomake u odnosu na "BH Telecom" - kazao je Bijedić.

 

On je, međutim, naglasio da se, ipak, mora uzeti u obzir da "M:tel", kao privatnu kompaniju, ne obavezuje Zakon o javnim nabavkama BiH, što joj, prema njemu, omogućava prednost u odnosu na "BH Telecom".

 

Na jednoj od narednih sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH naći će se izvještaj parlamentarne komisije odgovorne za reviziju finansijskih izvještaja javnih preduzeća za 2010. godinu. U ovom izvještaju, između ostalog, analizirano je i poslovanje "BH Telecoma".

 

Prema jednom od zaključaka ove parlamentarne komisije, poziciju "BH Telecoma" potrebno je na komercijalnom tržištu popraviti investiranjem, "a ne oročavanjem sredstava u poslovnim bankama".

 

Poslanik Saveza za bolju budućnost BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Mirza Ustamujić rekao je da tek objavljeni izvještaj o poslovanju "BH Telecoma" za 2011. godinu jasno govori koliko je nužno uspostaviti komisiju za istraživanje poslovanja ove kompanije.

 

- Na posljednjoj sjednici iznio sam podatke da je broj korisnika "BH Mobile" mreže u posljednje tri godine za 100.000 manji, dok je u istom periodu broj korisnika mreže "M:tela" porastao za 270.000. Zatražio sam od Vlade FBiH da mi donese projekciju gubitaka "BH Telecoma" u proteklim godinama, koji se kreću od nekoliko desetina do nekoliko stotina miliona KM - kazao je Ustamujić.

 

On je istakao da je zbog ovako lošeg vođenja ovog telekom operatera neko već davno trebao odgovarati.

Srijeda, 30. Maj 2012 u 10:07

Izvor: avaz, bhnews

Tagovi: Bh Telecom, enver bijedic, poslovanje, gubitak

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 1 } DODAJ KOMENTAR
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.