BOSNA I HERCEGOVINA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Bijedić: Provjerit ćemo rad "BH Telecoma"

Federalni ministar saobraćaja i komunikacija Enver Bijedić izjavio je da će Vlada FBiH maksimalno ozbiljno pratiti poslovanje 'BH Telecoma'.

Komentirajući loše rezultate državne kompanije u prošloj godini, Bijedić je za Avaz naglasio kako je intencija njegovog ministarstva da provjeri poslovanje ovog telekom operatera, pogotovo u oblasti javnih nabavki.

 

- Zabrinjavajuće je to što su prihodi od mobilne telefonije "BH Telecoma" dosta manji nego prihodi "M:tela". Ovaj operater napravio je znatne pomake u odnosu na "BH Telecom" - kazao je Bijedić.

 

On je, međutim, naglasio da se, ipak, mora uzeti u obzir da "M:tel", kao privatnu kompaniju, ne obavezuje Zakon o javnim nabavkama BiH, što joj, prema njemu, omogućava prednost u odnosu na "BH Telecom".

 

Na jednoj od narednih sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH naći će se izvještaj parlamentarne komisije odgovorne za reviziju finansijskih izvještaja javnih preduzeća za 2010. godinu. U ovom izvještaju, između ostalog, analizirano je i poslovanje "BH Telecoma".

 

Prema jednom od zaključaka ove parlamentarne komisije, poziciju "BH Telecoma" potrebno je na komercijalnom tržištu popraviti investiranjem, "a ne oročavanjem sredstava u poslovnim bankama".

 

Poslanik Saveza za bolju budućnost BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Mirza Ustamujić rekao je da tek objavljeni izvještaj o poslovanju "BH Telecoma" za 2011. godinu jasno govori koliko je nužno uspostaviti komisiju za istraživanje poslovanja ove kompanije.

 

- Na posljednjoj sjednici iznio sam podatke da je broj korisnika "BH Mobile" mreže u posljednje tri godine za 100.000 manji, dok je u istom periodu broj korisnika mreže "M:tela" porastao za 270.000. Zatražio sam od Vlade FBiH da mi donese projekciju gubitaka "BH Telecoma" u proteklim godinama, koji se kreću od nekoliko desetina do nekoliko stotina miliona KM - kazao je Ustamujić.

 

On je istakao da je zbog ovako lošeg vođenja ovog telekom operatera neko već davno trebao odgovarati.

Srijeda, 30. Maj 2012 u 10:07

Izvor: avaz, bhnews

Tagovi: Bh Telecom, enver bijedic, poslovanje, gubitak

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 1 } DODAJ KOMENTAR
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.