COOLTURA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Fotokonkurs “OBJEKTIViziraj” Udruženja FORA

Svi zainteresovani građani i građanke BiH su pozvani/e da kroz foto objektiv zabilježe svoje subjektivne utiske prema izgrađenom prostoru i učestvuju na konkursu

U okviru manifestacije Umjetnost u javnom prostoru Udruženje FORA raspisalo je foto konkurs OBJEKTIViziraj, na temu "Pozitivni odnosno negativni primjeri arhitektonskih objekata ili cjelina izgrađenih u poslijeratnom periodu (od 1995. do danas) u BiH".

 

Svi zainteresovani građani i građanke BiH su pozvani/e da kroz foto objektiv zabilježe svoje subjektivne utiske prema izgrađenom prostoru i učestvuju na konkursu.

 

Cilj konkursa je potaknuti aktivniji odnos građana prema prostoru koji ih okružuje, arhitektonskoj baštini i kulturno-historijskim prostorima grada, te ukazati na objekte koji narušavaju izgled grada, ali i na one lijepe primjere arhitekture koje je potrebno sačuvati.

 

Uslovi konkursa

 

Svaki autor/ica može poslati do 3 fotografije. Uz fotografiju je potrebno priložiti i kratki opis lokacije, te lično viđenje autora/ice, odnosno pozitivnu ili negativnu kritiku.

 

Na konkursu ne mogu učestvovati fotomontaže, digitalno manipulisane fotografije, niti fotografije koje su ranije objavljene.

 

Fotografije moraju biti isključivo u digitalnom obliku, crno-bijele ili u boji. Fotografije trebaju minimalne rezolucije 3000 x 2000 pixel-a.

 

Zainteresovani mogu slati svoje fotografije na e-mail: udruzenjefora@gmail.com, sa naznakom: "Za foto konkurs OBJEKTIViziraj". E-mail treba sadržati ime i prezime autora/ice, naziv fotografije, te prateći komentar.

 

Konkurs je otvoren do 30. juna 2012. godine.

 

Udruženje za afirmaciju arhitekture, kulture prostora i vizuelnih umjetnosti FORA je nevladina, nestranačka organizacija koju su 2011. godine osnovale četiri arhitektice, a nastala je kao potreba za podsticanjem kulturnog razvoja urbanog prostora, djelovanjem u oblastima arhitekture, vizuelnih umjetnosti, kulture, dizajna.

Utorak, 29. Maj 2012 u 09:21

Izvor: bh-news

Tagovi: Fotokonkurs “OBJEKTIViziraj”

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.