BOSNA I HERCEGOVINA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

"Juka Prazina je 1992. pucao na mitingaše pred Skupštinom BiH"

Čegar tvrdi da se Dragan Vikić uplašio istrage koju Federalna uprava policije vodi protiv njega, ali naglašava da ga ne dotiču optužbe koje Vikić preko pojedinih sarajevskih medija iznosi protiv njega

Bivši zamjenik komandanta Specijalne jedinice MUP-a Republike BiH Zoran Čegar tvrdi da je predratni sarajevski kriminalac Juka Prazina u proljeće 1992. godine pucao na mitingaše pred Skupštinom BiH, za šta su kasnije optuženi Srbi.

 

Čegar je za „Press“ progovorio o početku rata u BiH, ali i o optužbama koje posljednjih dana protiv njega iznosi njegov bivši komandant Dragan Vikić.

 

Čegar otvoreno kaže da je #predratni sarajevski kriminalac i ratni komandant paravojne jedinice Juka Prazina u proljeće ‘92. sa svojim vojnicima pucao na mitingaše pred Skupštinom BiH, za šta su bili optuženi navodni srpski snajperisti sa hotela „Holidej in".

 

Čegar tvrdi da se Dragan Vikić uplašio istrage koju Federalna uprava policije vodi protiv njega, ali naglašava da ga ne dotiču optužbe koje Vikić preko pojedinih sarajevskih medija iznosi protiv njega.

 

- Jeb. i „Avaz" i Dragana Vikića! Poslije 20 godina sam izašao i rekao istinu. Dosta je bajki o gradu i o herojima i borbi u Sarajevu. Koga god pitam gdje je bio i šta je radio, kaže da je bio heroj, komandant, kuhar ili u auto-jedinici... Ja nisam, ja sam bio borac... Pucao sam, pucali su na mene, tri puta sam ranjavan, ponosan sam na to i opet bih bio isto. Ne mogu ja da pričam bajke - i bilo je ovako i onako, ali ne mogu ljudi koji prije rata nisu imali za perec, a danas imaju milione, pričati o ratu u Sarajevu - kaže Čegar.

Četvrtak, 24. Maj 2012 u 08:59

Izvor: bh-news

Tagovi: Zoran Čegar, juka prazina

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 1 } DODAJ KOMENTAR
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.