COOLTURA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Dodijeljene nagrade na XI Festivalu bh. drame: "Hipermnezija" najbolja predstava

Nagrada 'Miodrag Žalica' za najbolji izvedeni bosanskohercegovački dramski tekst pripala je Almiru Imšireviću za tekst 'Kad bi ovo bio film' Narodnog pozorišta u Sarajevu

Stručni žiri XI Festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2012. u sastavu: Emina Muftić (predsjednica), Helena Petković (članica), Zoran Mlinarević (član) dodijelio je slijedeće nagrade za najbolja ostvarenja.

 

Nagrada “Miodrag Žalica” za najbolji izvedeni bosanskohercegovački dramski tekst pripala je Almiru Imšireviću za tekst "Kad bi ovo bio film" Narodnog pozorišta u Sarajevu.

 

Glavnu nagradu Festivala za najbolju predstavu u cjelini dobila je "Hipermnezija" Selme Spahić.

 

Nagrada za najbolju režiju pripala je Oliveru Frljiću za režiju predstave "Mrzim istinu" u produkciji Teatra &TD Zagreb.

 

Nagradu za najbolju glumicu dobila je Radmila Živković za ulogu majke u predstavi "Bunar" Radmile Smiljanić u režiji Egona Savina, producirane u okviru programa Evropske unije "Podrška civilnom društvu", u saradnji sa Radionicom integracije, Fondom Krug i Ustanovom kulture Vuk Karadžić Beograd.

 

Nagrada za najboljeg glumaca je pripala Rakanu Rushaidatu za ulogu u predstavi "Mrzim istinu" u režiji Olivera Frljića i produkciji Teatra &TD Zagreb.

 

Nagradu za najboljeg mladog glumca/glumicu dobio je Filip Križan za ulogu u predstavi "Mrzim istinu" Olivera Frljića.

 

Nagradu za najbolju epizodnu ulogu osvojio je Izudin Bajrović za tumačenje uloge Komšije u predstavi "Kad bi ovo bio film..“. Almira Imširevića u režiji Dine Mustafića i produkciji Narodnog pozorišta u Sarajevu.

 

Specijalna nagrada Stručnog žirija za dramaturški rad pripala je Nataši Govedarici i Filipu Vujoševiću za dramaturgiju predstave "Hiperamnezija" u režiji Selme Spahić i produkciji Heartefact Fondacije i Bitef teatra Beograd.

 

Specijalna nagrada Stručnog žirija za kolektivnu glumačku igru pripala je Glumačkom ansamblu predstave "Pismo iz 1920" u režiji Olivera Frljića i produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

Utorak, 22. Maj 2012 u 09:15

Izvor: bh-news

Tagovi: Festival bh. drame, Hipermnezija

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.