BOSNA I HERCEGOVINA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Dan sahrane nastradalih u avionskoj nesreći bit će i dan žalosti u Banjoj Luci

Na vanrednoj sjednici Skupštine Grada Banja Luka koja je održana danas, povodom tragične smrti članova Padobranskog kluba 'Banja Luka' u avionskoj nesreći u naselju Zalužani, odlučeno je da dan sahrane nastradalih bude proglašen danom žalosti u Banjoj Luci.

„Procjenili smo da u Banjoj Luci, tim povodom, Skupština grada u okviru svojih ovlaštenja i odgovornosti, treba da proglasi dan žalosti na dan sahrane poginulih Banjalučana koji su izgubili svoje mlade živote u Zalužanima u pokušaju da se još jednom dokažu kao sportisti“, rekao je predsjednik Skupštine grada Banja Luka, Slobodan Gavranović.

 

On je dodao da će na dan sahrane Savjet za sport zajedno sa Padobranskikm klubom „Banja Luka“ organizovati komemorativni skup u Kulturnom centru „Banski dvor“.

 

Gradonačelnik Banje Luke, Dragoljub Davidović, rekao je novinarima da će na dan žalosti biti spuštene zastave na pola koplja na zgradi Administrativne službe Grada i na svim javnim ustanovama i preduzećima u gradu.

 

„Sve javne kulturne i sportske manifestacije zakazane na Dan žalosti se odlažu“, rekao je Davidović i dodao da se na dan žalosti neće emitovati muzika.

 

Na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine grada odobrena su sredstva u iznosu od 10.000 KM na ime sufinansiranja troškova komemoracije i sahrane pet tragično nastradalih sportista Padobranskog kluba "Banja Luka".

 

Ova sredstva doznačiće se porodicama Goronja, Crnalić, Karanović, Stević i Kosić, čiji su članovi porodica tragično nastradali sportisti, a koji su svojim sportskim rezultatima afirmisali ne samo vazduhoplovni sport, već i grad Banju Luku kao prepoznatljivi regionalni vazduhoplovni centar.

Svakoj od porodica odobrena su sredstava u iznosu od 2.000 KM.

 

Odbornici Skupštine grada su, prije početka rada, minutom ćutanja, odali poštu tragično nastradalim mladićima u jučerašnjoj avionskoj nesreći u Zalužanima.

 

Povodom ovog tragičnog događaja, telegrame saučešća porodicama nastradalih i Padobranskom klubu „Banja Luka“ uputili su gradonačelnik, Dragoljub Davidović i predsjednik Skupštine grada, Slobodan Gavranović.

Ponedeljak, 21. Maj 2012 u 18:40

Izvor: bh-news

Tagovi: Banja Luka, nesreća, pad sportskog aviona, dan žalosti

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.