BOSNA I HERCEGOVINA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

EBRD BAS organizuje trening žena koje planiraju da pokrenu vlastiti biznis

Program EBRD BAS 'Žene u biznisu' održat će dvodnevni trening poduzetnica i žena koje planiraju da pokrenu vlastiti biznis.

Obuka je namjenjena slijedećim kategorijama žena poduzetnica:

 

- Poduzetnice koje planiraju da pokrenu vlastiti biznis

- Poduzetnice koje su u procesu registracije vlastitog biznisa

- Poduzetnice koje su registrovale vlastiti biznis i u toku su prve godine poslovanja.

 

Sadržaj kursa obuke

 

Kurs obuke je dizajniran tako da na jednostavan i praktičan način upozna i uvede poduzetnice u osnovne poslovne vještine koje su neophodne za uspješno pokretanje i vođenje vlastitog biznisa, što uključuje:

 

- Osnovne finansijske vještine i procjena finansija

- Izrada biznis plana i principi marketingaInformacije o lokalnom zakonodavstvu vezano za kompanije koje tek otpočinju sa poslovanjem

- Ljudski resursi

 

O programu EBRD BAS –a “Žene u biznisu”

 

Aktivnosti koje se odvijaju u sklopu Usluga poslovnog savjetovanja (BAS) pružaju potporu ekonomskoj tranziciji, kroz ostvarivanje promjena u preduzećima koja spadaju u kategoriju potencijalno održivih mikro, malih, i srednjih preduzeća, te razvoj održivih infrastruktura usluga poslovnog savjetovanja u zemljama gdje djeluje Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

 

U Bosni i Hercegovini BAS djeluje od 2001.godine. Dodatne informacije o BAS programu u Bosni i Hercegovini dostupne su na: www.ebrd.com/sbs/bosnia.

 

Kao dio šire inicijative koja ima za cilj pružiti podršku ženama u poduzetništvu, program EBRD-BAS-a "Žene u biznisu" planira organizovati dvodnevne obuke za poduzetnice u Bosni i Hercegovini pod nazivom „Pokreni vlasiti biznis“.

 

Obuke će se održati u Prijedoru, Tuzli i Mostaru tokom juna mjeseca 2012. godine (tačan termin obuke biće poznat poslije odabira učesnica obuke).


Kako se prijaviti?

 

Sve zainteresirane poduzetnice koje ispunjavaju gore navedene kriterije i dolaze iz navedenih područja (što uključuje i mjesta koja gravitiraju navedenim lokacijama) se pozivaju da ispune aplikacijski formular sadržan u prilogu ovom pismu poziva, te isti dostave faxom, poštom ili email-om kako slijedi:

 

Fax: +387 33 569 909 ili adresa:

 

Mehmeda Spahe 26/2, 71000 Sarajevo, BiH ili Email: office@innova.ba sa naslovom: Prijava za učešće na obuci „Pokreni vlastiti biznis”.

 

Konkurs je otvoren od danas i traje do 25. maja 2012. u 17.00 sati. Biće kontaktirane samo odabrane kandidatkinje.

Četvrtak, 17. Maj 2012 u 17:59

Izvor: bh news

Tagovi: ebrd bas zene u biznisu

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.