REGIJA I SVIJET

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

TV duel: Tadić- Nikolić/ Video

Debata predsjedničkih kandidata u Srbiji Borisa Tadića i Tomislava Nikolića imala je osam zasebnih cjelina, odnosno tema.

Na temu evropskih integracija Tadić je prvi govorio: "Izborili smo se za status kandidata za EU. Nikolić mi je svojevremno prijetio zbog naše politike eurointegracija. EU je budućnost Srbije, pridruženje Uniji nam garatuje i bezbjednost.Zbog toga je Boš, Beneton, Fiat, Simens tu. Vi ste gospodine Nikoliću, potpisujući ugovor sa Koštunicu, doveli u pitanje tu politiku. To je opasna politika. Svijet neće da sarađuje sa zemljom koja menja svoje stavove, Vaša politika je nedosljedna," rekao je on i podsjetio da je vlast imala teško breme Haškog tribunala pred sobom.

 

"Vi ne govorite istinu. Šta ste obećali građanima? Prvo, nikada Vam nisam prijetio. Ja sam pripadao stranci koja je bila protiv EU, tražio sam da se glasa za Sporazum o pridruživanju i zbog toga sam izbačen. Vi ste mi javili da mi prijeti smrt," rekao je Nikolić, prenosi B92.

 

"Politika koju ste vi sprovodili devedesetih dovela je do odlaska mladih u inostranstvo," rekao je Tadić i dodao:

 

"Mi smo 400 miliona eura investirali u nauku. Ljudi iz svijeta, koji su otišli devedesetih, moći će da se vrate. Potrebno je još produbiti reformu obrazovanja. Moramo dati šanse i profesorima. Obezbijedili smo 6.500 stipendija za mlade. To je najveći fond u regionu."

 

On je rekao da je izgrađeno 5.000 stanova za mlade naučnike, koje će moći da kupuju po najpovoljnim uslovima.

 

Tv duel pogledajte u nastavku.

Srijeda, 16. Maj 2012 u 23:45

Izvor: tanjug, b92, bhnews

Tagovi: tv duel tadić nikolić

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 1 } DODAJ KOMENTAR
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.