ZANIMLJIVOSTI

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Zavod za zapošljavanje stvarno pronašao posao jednoj osobi?

Vijesti na sarkastičnom portalu 'vijestibezsvijesti' će vas sigurno nasmijati, a najnovija nosi naziv 'Zavod za zapošljavanje stvarno pronašao posao jednoj osobi?'

Tekst objavljen na ovom zanimljivom satirčnom blogu, pročitajte u nastavku;

 

"U javnost je procurila vijest da je Zavod za zapošljavanje pronašao posao jednoj nezaposlenoj osobi. Iz Zavoda su se odmah oglasili i demantovali to ističući pritom da je to notorna laž koja samo šteti ugledu te institucije. Ustalom poznata je činjenica da se Zavod ne bavi takvim beznačajnim stvarima a to mogu da potvrde i sva lica koja se nalaze na evidenciji nezaposlenih i koja svaka dva mjeseca dođu u Zavod samo da bi dobili autogram teta na šalteru… (Aida Dz.)

 

Preispituje se svrha postojanja te institucije. Do nedavno je pružala priliku da se nezaposlene osobe zdravstveno osiguraju i na taj način ”besplatno” posjećuju doktore i bolničare, naravno uz naknadno plaćanje takse i plaćanje usluga tih doktora i bolničara koje su posjetili. Ta privilegija se lagano smjestila u prošlo vrijeme.

 

Iako mnogi ne vide dobre strane postojanja navedene institucije, ipak je njeno postojanje neophodno. Njeno postojanje omogućava svim nezaposlenima da svaka dva mjeseca napokon iziđu iz svojih kuća, koje usljed napada depresivnog perioda ne napuštaju, da prošetaju ili se odvezu do Zavoda i da tamo vide kako ipak postoje ljudi koji na funkciji koja nije od nikakve koristi dobijaju prihode za normalan život.

 

Zar vam to odmah ne unese malo nade za bolje sutra?

 

Druga prednost je i ta što taj dan dok čekate u redu imate priliku da upoznate nove ljude koji su u istoj situaciji kao i vi, imate priliku da podijelite svoja iskustva i da se utješite ako naletite na gori slučaj nego što ste vi.

 

Možda vas baš tamo neko očara svojim psovkama i vrijeđanjem sistema koji vas je doveo u situaciju da nemate uslove za najosnovnije potrebe, pa shvatite da je to osoba koja bi vam možda bila suđena da imate priliku za normalan život.

 

Posljednji ali i najbitniji razlog postojanja Zavoda za zapošljavanje su radna mjesta na koja su sjele drage tete namrgođenih faca, koje će na tom mjestu biti još dugo vremena, iako se po nekim statistikama one već odavno ubrajaju u fosile koji bi napokon trebali da napuste poziciju i budu zamijenjeni generacijom u kojoj su i same bile prije pet ili šest decenija.

 

Više vijesti bez svijesti možete da pročitate na linku ovdje "Vijesti bez svijesti".

Utorak, 15. Maj 2012 u 22:46

Izvor: vijestibez svijesti.com, bh news

Tagovi: vijesti bez svijesti

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 1 } DODAJ KOMENTAR
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.