COOLTURA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Halid Muslimović: Nisam ni kriv ni dužan!

Bešić je na sudu priznao da je od mene dobio 116.000 maraka. Sada će to morati pojasniti i Poreznoj upravi, kaže Halid Muslimović

Sapunica zbog duga Halida Muslimovića vlasniku građevinske firme "S kula" Esadu Bešiću iz Sanskog Mosta se nastavlja. Prema pravosnažnoj sudskoj presudi, Muslimović je dužan 14.000 maraka sada već uveliko bivšem jaranu Bešiću.

 

- Tom pričom, koja je u medijima, čak i onim iz regiona, odjeknula kao bomba, nanesena mi je velika šteta - tvrdi Muslimović.

 

On naglašava da se "ni kriv ni dužan našao u nemilom kolu".

 

- Samo sam htio da budem dobronamjeran tako što sam u dugu bio posrednik između svoje braće Edina i Senada i Bešićeve firme, čijim građevinskim radovima na našoj porodičnoj kući oni nisu bili zadovoljni. Da bih smirio situaciju, prihvatio sam taj dug. Zato se na sudu i pojavljuje samo moje ime. Svoj dio duga po ugovoru, koji, inače, nema ni potpis, ni datum, ni žiroračun, ni adresu firme, davno sam izmirio- kaže Muslimović.

 

S druge strane, Bešić i dalje ostaje pri svome i kaže da je "sve jasno kao dan" te Halidu poručuje da je sudska presuda donesena i da mu je dužan 14.000 KM.

 

- Ružan je način na koji se vadi, ali to dovoljno govori o njemu kao čovjeku. Ne znam ja kakav on ugovor ima. No, ja na ugovoru, koji je bio i dokaz na sudu, imam i pečat i potpis i adresu firme- kaže Bešić, koji je prije šest godina zbog duga tužio Muslimovića.

 

Sud odlučio još prije godinu

 

Sudski izvršilac je prije sedam dana, u pratnji Sudske policije, popisao stvari koje se nalaze u kući Halida Muslimovića.

 

Sve sada ide ponovo pred sudiju Osnovnog suda u Prijedoru, koji će odrediti šta sa popisanim stvarima, odnosno hoće li na licitaciju ili će Muslimović u međuvremenu vratiti Bešiću pare.

Nedelja, 06. Maj 2012 u 17:22

Izvor: avaz, bhnews

Tagovi: halid muslimović, esad bešić, dug

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.