BOSNA I HERCEGOVINA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Otvoren klub za traženje posla

Otvaranje Kluba u Goraždu realizirano je u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji uspostavom mreže klubova za traženje posla pruža podršku razvoju javnih službi za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.

U sklopu Službe za zapošljavanje Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde otvoren je prvi Klub za traženje posla koji će pružati pomoć nezaposlenima u traženju posla kroz podršku u razvoju njihovih ličnih i stručnih potencijala.

 

Projekt koji je implementirala njemačka kompanija GOPA mbH putem svog predstavništva u BiH, finansirala je Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

 

Klub za traženje posla u Goraždu osmi je od dvadeset koliko će ih biti otvoreno na području cijele BiH.

 

"Svrha kluba za traženje posla je da nezaposlenoj osobi pruži kontinuiranu pomoć u traženju posla i građenju samopouzdanja, odnosno prezentiranju poslodavcima. Uspješnost kluba se mjeri konkretnim rezultatima, odnosno brojem polaznika koji su pronašli odgovarajuće zaposlenje. Dosadašnja praksa je pokazala da 30 do 40 posto polaznika pronađe posao. Kroz rad klubova za traženje posla, u BiH je do sada zaposleno više od 100 mladih ljudi", istakla je direktorica Službe za zapošljavanje BPK-a Goražde Nafija Hodo.

 

"Ovo je prilika da istaknemo opredjeljenje Vlade BPK-a Goražde da nastavi započete aktivnosti na stvaranju uslova za novo upošljavanje, kako u okvirima institucionalizovane saradnje, tako i kroz programe podrške u zapošljavanju i razvoju u oblasti industrije, poljoprivrede, obrta i turizma", istakao je ministar privrede BPK-a Goražde Demir Imamović.

 

Na evidenciji kantonalne Službe za zapošljavanje u Goraždu je 3.690 nezaposlenih osoba različite kvalifikacione i starosne strukture. Stoga je i otvaranje Kluba za traženje posla ocijenjeno značajnim radi povećanja broja zaposlenih po kojima se ovaj kanton izdvaja u Federaciji BiH.

 

Klubovi za traženje posla do sada su otvoreni u Banjoj Luci, Tuzli, Gradišci, Cazinu, Kaknju, Travniku i Zvorniku, a njihovo otvaranje planirano je i u Lukavcu, Živinicama, Kalesiji, Tomislav-Gradu i Orašju (FBiH) kao i općinama Srbac, Rudo, Modriča, Teslić, Novi Grad, Nevesinje i Višegrad (RS).

Subota, 05. Maj 2012 u 09:59

Izvor: oslobodjenje, bhnews

Tagovi: yep, zapošljavanje mladih, klub za traženje posla

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.