COOLTURA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Sarajevski Sajam knjige posjetilo 100.000 ljudi

U Bosanskoj kući održano je 107 promocija i predstavljeno 145 novih izdanja,

Organizator 24. međunarodnog sajma knjige i učila KJP Centar Skenderija sa partnerima Udruženjem izdavača i knjižara Bosne i Hercegovine i TKD „Šahinpašić“ izrazili su zadovoljstvo rezultatima proteklog Sajma i njegovom uspješnom organizacijom i pored činjenice da su se u organizaciji suočili sa problemom da je dosadašnja sajamska dvorana bila neupotrebljiva zbog teškog oštećenja krova.

 

Ovaj 24. međunarodni sajam knjige i učila posjetilo je oko 100.000 ljudi, od kojih dvije trećine u organiziranim posjetama sa besplatnim ulazom.

 

U Bosanskoj kući održano je 107 promocija i predstavljeno 145 novih izdanja, a publika se mogla susresti s autorima, urednicima i kritičarima, među kojma su bili romanopisci, pjesnici, prozaisti, esejisti, glumci, ekonomisti, sociolozi, univerzitetski profesori i akademici.

 

Organizatori su istakli da su posebno  ponosni na veliki broj mladih, učenika i studenata iz cijele Bosne i Hercegovine koji su organizirano posjetili sajam i ovdje započeli cjeloživotno druženje sa knjigom.

 

"Još jednom moramo naglasiti izostanak bilo kakve podrške nadležnih instutucija vlasti u organizaciji ovog jedinstvenog kulturnog događaja, jednog od najznačajnijih u regionu, kao i krajnje težak položaj autora i izdavača u Bosni i Hercegovini, uzrokovan, između ostalog i poreznom politikom suprotnom međunarodnim deklaracijama o neoporezivanju knjiga, udžbenika i naučnih časopisa“, saopćili su organizatori.

 

KJP Centar Skenderija, Udruženje izdavača i knjižara BiH i TKD „Šahinpašić“ najavljuju da će se 25. jubilarni sajam knjige i učila i 12. bijenale knjige održati od 17. do 22. aprila 2013. godine i biti još bogatiji i atraktivniji, na većem prostoru i sa većim brojem izlagača.

 

Jubilarni 25. sajam imat će zemlju specijalnog gosta, specijalne programe za djecu i mlade i niz drugih programskih iznenađenja.

Srijeda, 25. April 2012 u 14:01

Izvor: bh-news

Tagovi: sajam knjige, skenderija

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.