REGIJA I SVIJET

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Zatvara se plaža Zrće?

Građani protiv mladih koji pijani i potpuno goli šeću centrom grada.

Mještani Novalje na Pagu i lokalni SDP su pokrenuli inicijativu da se raspiše referendum u kojem bi se izjasnilo o zatvaranju ljetne party sezone na Zrću.

 

Komentirajući ovu inicijativu, Veljako Ostojić, ministar turizma, rekao je kako bi bila šteta zatvoriti Zrće no kako o tome zadnju riječ moraju dati upravo mještani. Ministar je dodao kako je Zrće postiglo ne samo regionalnu već i svjetsku prepoznatljivost, prenose hrvatski mediji.

 

“Buka, mladi koji pijani i potpuno goli šeću centrom grada, odlazak porodičnih gostiju i propadanje porodičnog smještaja koji u sezoni postiže cijenu od tek sedam eura, uz ostalo, su posljedica razvoja Zrća čiji koncept treba hitnu promjenu i oko toga se građani trebaju izjasniti – referendumom, poručeno je to sa skupa znakovitog naziva „Novalja i Zrće – dva svijeta, jedna budućnost“, održanog u Novalji u organizaciji Gradske organizacije SDP-a.

 

“Želimo to staviti pod kontrolu, preispitati dobre i loše strane te bez politiziranja čuti glas naroda o tome što hoćemo od Zrća. Klubovi počinju razvijati festivalsku ponudu, što znači sve skuplja i sve značajnija imena svjetske muzičke scene. Međutim, to znači jače razglase, veću buku i dolazak festivalske publike koja tu boravi tri do najviše četiri dana, ima nizak budžet, od čega najveći dio odlazi na ulaznice.

 

Da ne spominjemo učestala neprimjerena devijantna ponašanja, uz što se ugostiteljska ponuda mora prilagoditi tom kebab i hostelskom tipu gostiju koji ne traži ni našu povijest, kulturu, gastronomiju. Iznajmljivači dobivaju mizerne iznose za svoje usluge, a i lokalna zajednica u proračun dobiva od poreza na promet alkoholnim pićima tek oko 600 do 700.000 kuna“, rečeno je na skupu.

Četvrtak, 19. April 2012 u 16:40

Izvor: bh-news

Tagovi: zrće, pag, novalja, referendum

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.