BOSNA I HERCEGOVINA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Suspendovan granični policajac zbog krijumčarenja ljudi

U skladu sa ovlaštenjima i odgovornostima propisanim Zakonom o policijskim službenicima BiH, direktor Granične policije BiH, Vinko Dumančić, je 16.04.2012. godine, donio rješenje kojim se privremeno suspenduje policijski službenik J.J. (1968.), sa poslova i zadataka koje je obavljao u Jedinici granične policije Hum, do okončanja postupka koji se vodi protiv njega.

Donošenju rješenja o suspenziji prethodilo je od strane Granične policije BiH podnošenje Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima „krijumčarenje osoba“ i „zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ Tužilaštvu BiH, protiv policijskog službenika J.J. Dio izvještaja se odnosi i na bh. državljanina H.M. (1976.) za kojeg postoji osnova sumnje da je zajedničkim djelovanjem i međusobno povezanim radnjama sa J.J. počinio krivično djelo „krijumčarenje osoba“.

 

U cilju sticanja finansijske koristi, suprotno interesima i ciljevima službe, policijski službenik J.J. je 03.aprila oko 10,30 sati na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum omogućio nezakonit ulazak u BiH četiri lica sa područja Kosova, M.S. (1980.) i M.N. (1994.), te malodobnih M.M. (2009.) i E.M. (2007.), koje je u vozilu marke „mercedes“ bh. registarskih oznaka preko državne granice prevezao H.M.

 

Krijumčarena lica su 03.aprila predata Službi za poslove sa strancima BiH.

 

Disciplinska komisija Granične policije je 16. aprila godine pokrenula disciplinski postupak protiv policijskog službenika J.J. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti: „ ponašanje koje onemogućava, ometa ili otežava drugim izvršavanje službenih zadataka“, „ponašanje koje narušava ugled policijskog organa“ i „zloupotreba službenog položaja“, saopćeno je.

 

I u ovom slučaju Granična policija BiH je pokazala odlučnost u borbi protiv korupcije, između ostalog i u vlastitim redovima i još jednom pozivamo sve građane da nam u tim nastojanjima pomognu i prijave eventualna saznanja o ovakvim ili sličnim događajima.

Utorak, 17. April 2012 u 11:31

Izvor: bh-news

Tagovi: granična policija, krijumčarenje

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.