REGIJA I SVIJET

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Filmska ispovijest majke: Spasila kćerku iz ralja prostitucije

Svjetlana, porijeklom Beograđanka koja je nastanjena u Hrvatskoj, ušla je u pakao prostitucije kako bi iz njega izvukla vlastitu kćerku. Njenu priču je u svojoj knjizi "Prostitucija kroz vijekove" ispričao Ivan Lazarević.

 

Pisac je Svjetlanu upoznao slučajno kada je zatrebao uslugu njene kompanije. Kada joj je povjerio da piše knjigu s tematikom prostitucije, otvorila je dušu.

 

Iz manjeg mjesta na jugu Srbije, Svjetlanina kćerka Zorana uputila se na studij u Beograd krajem 1990-ih. Kada je Svjetlana, na drugoj godini studija, odlučila posjetiti kćerku, dočekala ju je u "velikom stilu".

 

Rekla je da radi u dva kafića. Međutim, provodeći vrijeme s njom shvatila je da njenu kćerku zovu sve češće i u sve neobičnije vrijeme. Gonjena sumnjama, iz kćerke je iscijedila priznanje da radi u agenciji za poslovnu pratnju, kao sekretarica.

 

Zoranu je, ispostavilo se, nakon finansijskih problema pri studiranju "nanjušio" lukavi mladić, rekao joj je da može imati još više novca i ponudio posao.

 

Počela je kao sekretarica, koja je shvatila da kao "djevojka" može zaraditi više. Kada je poslušala savjet majke i rekla šefu da su roditelji otkrili šta radi, kući se vratila pretučena, piše Večernji list.

 

Tada je Svjetlana odlučila da kćerku odvesde u Hrvatsku, ali Zorana je imala drukčije planove, pa je obavijestila majku da odlazi u Italiju, poslom. I s lažnim pasošem.

 

Svjetlana, koja je u međuvremenu ostala bez posla, za pomoć se obratila nevladinoj organizaciji koja se bavi trgovinom ljudima, ali oni joj nisu pomogli.

 

Nesretna žena je odlučila da pređe s druge strane zakona. Javila se na oglas za sekretaricu u agenciji za poslovnu pratnju, prenosi net.hr.

 

"Prvi put sam bila na ugovaranju prodaje ženskog tijela", kazala je Svetlana, koja je u nekoliko mjeseci slušala kako se preko telefona dogovara posao i biraju djevojke zavisno od godina, boje kose, građe i veličine grudi.

 

Kada se posao s klijentom ugovorio, pozivali su djevojke i vozače koji su ih odvozili.

 

Kao sekretarica, stekla je povjerenje djevojaka i s vremenom i gazde Vlade. Nakon što je jedne noći uspjela "nanjušiti" raciju i spasiti djevojke i gazde od hapšenja, upravo je gazdi otvorila svoje srce, priznala svoju misiju i zamolila za pomoć.

 

I nije pogriješila jer je upravo gazda Vlado svojim kontaktima pomogao da se Zorana vrati kući. Danas su obje daleko "od ulice".

 

 

Ponedeljak, 03. Oktobar 2011 u 15:40

Izvor: bh-news

Tagovi: prostitucija

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.