BOSNA I HERCEGOVINA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Željko Đurić neće iz zatvora jer se boji Turkovića

Sudija za prethodno saslušanje Suda BiH Tatjana Kosović jučer je prihvatila sporazum o priznanju krivice koji je s Tužilaštvom BiH potpisao Željko Đurić (33) iz Janje, jedan od optuženih za organizirani kriminal iz grupe Zijada Turkovića i ostalih.

 

Đuriću je izrečena zatvorska kazna u trajanju od četiri godine, a produžena mu je i mjera pritvora.


Đurić je pomogao da se u mjestu Johovac kod Janje pronađe grobnica u kojoj je bio ukopan ubijeni Rajko Milovanović, za kojim je bila raspisana potjernica.

 

Egzekutor je bio optuženi Milenko Lakić, a Đurić i Danijel Planinčić zakopali su rukama Milovanovića u raku koju je, prema Lakićevom naređenju, sam morao iskopati.

Đurić je, došavši u Sarajevo da zaradi novac, u unajmljenom stanu u sarajevskom naselju Ciglane s Lakićem sklopio eksplozivnu napravu velike razorne moći koja je trebala biti postavljena u hotelu “Radon Plaza”, a radi likvidacije Nasera Keljmendija i njegovog sina Elvisa.

 

Nakon ovog propao je i pokušaj postavljanja eksplozivne naprave ispred kafića “Akademija”. Sve ovo Đurić nije prijavio policiji u strahu da i sam ne bude likvidiran.

Svoja strahovanja Đurić je i jučer ponovio, zamolivši Sud da ga na izdržavanje kazne ne upućuju u Zenicu i Foču, jer tamo, kako je kazao, Turković ima svoje ljude, pa bi mu život bio ugrožen.

 

Đurić je, po sporazumu, pristao svjedočiti na suđenju Turkoviću i ostalima.

Njegova braniteljica Slavica Čvoro istakla je da je njoj i Đuriću na jednom od ranijih pretresa prijećeno, a da je njenog klijenta u zločinačku organizaciju na prevaru uveo Milenko Lakić, koji ga je iskoristio za svoje poslove.

 

Čvoro je istakla da je za Đurića bolje da ne izlazi iz pritvora. U Sudu BiH za četvrtak je zakazano ročište na kojem će se Turković i ostali izjašnjavati o krivici.


Jučer je prihvaćen i sporazum o priznanju krivice koji je s Tužilaštvom potpisao Dragiša Rajak (32) iz Bijeljine te mu je izrečena kazna zatvora od dvije godine zbog pomaganja počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela.

 

Rajak se pominje u tački optužnice vezanoj za ubistvo Marija Tolića i Vernera Ajdarija.

Utorak, 19. Juli 2011 u 10:50

Izvor: avaz, bhnews

Tagovi: željko đurić, zijad turkovi

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.