COOLTURA

POŠALJI STRANICU MAILOM

 • Vaše ime i prezime: *

 • Vaša e-mail adresa: *

 • E-mail adresa primaoca: *

 • Pošaljite mi kopiju:

 •  

Projekt Građanin: 300 učenika u poslaničkim klupama

U subotu, 14. maja 2011. godine u Velikoj Sali Parlamentarne Skupštine BIH sa početkom u 13:00 sati održat će se Finalna smotra „Projekta Građanin".

 

U nedelju će od 12.00 do 12.30 sati u hotelu Saraj na Baščaršiji, učenici i nastavnici održati radionice, kada će biti dodijeljena i svečana dodjela nagrada školama pobjednicima ovogodišnjeg programa Projekt građanin.

 

Nagrade će uručiti Sandra Sladaković, v.d. direktorica Civitasa BiH i Sunshine Ison američki Atashe za kulturu i obrazovanje. Ovim činom će biti zatvorena smotra.

 

Na smotri će se predstaviti projekti oko 300 učenika i nastavnika osnovnih i srednjih škola iz Brčko Distrikta, svih kantona Federacije BiH i regija Republike Srpske.

 

Organizator događaja, Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS ovim će obilježiti 15 godina rada na polju promocije, praćenja i unaprijeđenja građanskog obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

 

Specijalni gosti smotre biće Anton Kasipović, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, Damir Mašić, ministar obrazovanja i nauke Federacije BiH i Janet Miller, direktorica Ureda za odnose s javnošću Američke ambasade u BiH.

 

Domaćin programa je Direkcija za evropske integracije BIH, a u ime domaćina prisutnima će se obratiti direktorica Direkcije, Nevenka Savić.

 

O „Projektu Građanin"

 

„Projekt građanin" praktični je dio nastave građanskog obrazovanja koji omogućava upoznavanje učenika sa stvarnim praktičnim metodama i procedurama donošenja odluka koje su od interesa za razvoj zajednice.

 

Ovaj program pomaže učenicima da razviju praktične sposobnosti i steknu potrebna znanja za odgovorno učestvovanje u javnom, društvenom životu, da razviju djelotvorne i kreativne sposobnosti komuniciranja, da izgrađuju sopstvene stavove i samopouzdanje pri korištenju prava i odgovornosti.

 

Zahvaljujući Projektu Građanin učenici su incirali usvajanje, izmjene i dopune zakona i brojne konkretne promjene u zajednicama koje su unaprijedile položaj mladih i drugih građana.

Petak, 13. Maj 2011 u 20:53

Izvor: bh-news

Tagovi: -

ANONIMNI KOMENTARI

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
 • Trenutno nema komentara.
 • Ime / Nadimak: *

 • Komentar: *
  (do 1200 karaktera)

 •  

 • Karakteri sa slike: *

 •  

Postavljeni komentari predstavljaju isključivo mišljenje i stav pošiljaoca komentara. Bh-news zadržava pravo da ukloni svaki komentar koji je neprikladan, a koji je uvredljiv na rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, gender i svakoj drugoj osnovi. Takođe, biće uklonjeni svi komentari koji vrijeđaju pravo na privatnost ili bilo koje drugo pravo. Takođe, nije dozvoljeno pisati optužbe, koristiti jezik mržnje i netolerancije.

FACEBOOK

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.