BH News Logo

Regija i svijet

Srbija: Učenik profesorici slomio kuk zbog jedinice iz matematike

Dikicu Ilić (59), profesoricu matematike u Gimnaziji „Jovan Skerlić“ u Vladičinom Hanu, udario je nogom učenik prvog razreda S. A. i slomio joj desni kuk i nadlakticu.

nasiljeskola.jpg

Incident se dogodio u petak poslije časova, a pretučena profesorica tog istog dana prebačena je iz Vranja u niški Klinički centar gdje je operisana. Učenik S. A. sačekao je profesoricu poslije nastave kada ju je udario, a profesorica pretpostavlja da je bio revoltiran zato što mu je zaključila jedinicu.

 

“On je inače imao mnogo izostanaka, i pored jedinice iz mog predmeta imao je i iz drugih. Poslije časova krenula sam kući, čula sam korake iza sebe, ali nisam se obazirala. Odjednom je neko iz prodavnice preko puta A. S. pozvao po nadimku, ali nastavila sam dalje i nisam mogla da pretpostavim šta će se dogoditi. Nakon sto metara hoda, osjetila sam udarac u predjelu desnog bubrega, nakon čega sam pala. Znala sam da je to bio on”, kaže profesorica.

 

Incident su vidjeli i ostali učenici koji su se u tom trenutku našli na ulici, ali profesorica Ilić kaže da ona vjeruje da oni ne smiju da pričaju o tome jer im on prijeti, javljaju srbijanski mediji.

 

Direktor gimnazije u Vladičinom Hanu, Ivica Marković kaže da je učenik nakon incidenta izbačen iz škole, ali zbog 220 izostanaka.

 

U policijskoj Upravi u Vranju, saopštili su da će protiv maloljetnika S. A. biti podnijeta krivična prijava zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

Utorak, 26. Juni 2012 u 19:07

Izvor: bh-news