BH News Logo

Sport

Osim: Većina ekipa na Evropskom prvenstvu nije puno bolja od BiH

- Činjenica da se od zemalja bivše Jugoslavije samo Hrvatska uspjela kvalifikovati na EURO 2012, a da je i ona ispala u prvom krugu, za Osima je pokazatelj stanja fudbala na Balkanu

osim.jpg

Mi smo jedina zemlja u regionu koja nema nijedan registrovan stadion za međunarodnu utakmicu

Predsjednik Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH i proslavljeni fudbalski stručnjak, Ivica Osim, u izjavi za agenciju Anadolija kazao je da je Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj donijelo odličan fudbal.

 

"Kažu da uvijek može bolje, ali je veoma interesantno da nema velikih favorita i svi čekaju da se nešto novo desi. To je prilika da i mi vidimo kako izgleda kada se propusti nešto što nismo trebali propustiti. Mislim da većina ekipa na Evropskom prvenstvu nije puno bolja od BiH", rekao je Osim.

 

Istakao da se kvalitet prvenstva upravo ogleda u neizvjesnom ishodu koji motiviše i tjera na ulazak u rizik. Činjenica da se od zemalja bivše Jugoslavije samo Hrvatska uspjela kvalifikovati na EURO 2012, a da je i ona ispala u prvom krugu, za Osima je pokazatelj stanja fudbala na Balkanu.

 

"Ja to govorim radi budućnosti, jer smo mi jedina zemlja u regionu koja nema nijedan registrovan stadion za međunarodnu utakmicu, a to je već problem", istakao je Osim.

Četvrtak, 21. Juni 2012 u 09:37

Izvor: bh-news