BH News Logo

Bosna i Hercegovina

Sin profesora Gazi Husrev-begove medrese premlatio djevojku

Pripadnik takozvane sarajevske zlatne mladeži Ahmed Čikić (22), student na prestižnom School of Science and Technology u Sarajevu, u vlasništvu Ejupa Ganića, presreo je i brutalno pretukao djevojku Dunju D. nanijevši joj teške tjelesne povrede.

ahmed_cikic.jpg

Navodno ovo nije prvi agresivni ispad Ahmeda Čikića (Foto: FB)

Napad se dogodio u subotu 9. juna, u centru Sarajeva, u ulica Ćemaluša, gdje Čikić inače stanuje.

Međutim, identitet napadača nije otkriven u medijima što se može povezati sa tim da je Ahmed sin poznatog profesora Gazi Husrev-begove medrese Jusufa Čikića.

 

Dunja D. je student Webster Univerziteta u Beču a kući je došla na raspust. U subotu navečer izašla je sa drugaricama i kad je krenula kući Ahmed je zaustavio kola i počeo je verbalno vrijeđati, a kad je vidio da ga Dunja ignoriše izašao je iz auta te je počeo šutati nogama i udarati po licu sve dok joj nije slomio nos.

 

Dunja je zadobila frakturu maksilarnog sinusa i kontuziju glave te joj je ukazana medicinska pomoć na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju bolnice Koševo.

 

Nakon ukazane pomoći puštena je na kućno liječenje.

 

Nasilnik je poslije pobjegao a policiji se predao tek danas (utorak 12. juna) u pratnji majke.

 

Navodno ovo nije prvi agresivni ispad Ahmeda Čikića, ali nije poznato da li od ranije ima policijski dosije, piše Slobodna Bosna.

Utorak, 12. Juni 2012 u 16:45

Izvor: slobodna bosna, bh news