BH News Logo

Cooltura

Najstarije amsterdamske prostitutke u poslu već pola vijeka- Video

Na filmskom festivalu koji se ovo ljeto održava u Njujorku, prikazat će se dokumentarac o dvije 69-godišnje sestre prostitutke. "Meet the Fokkens" prati Luis i Martin, veteranke amsterdamske Ulice crvenih svjetiljki.

Meet_the_Fokkens_1.jpg

"Rijetko kad smo se stvarno seksale, osim ako nam nisu jako dobro platili", rekla je Luis

U dokumentarcu ove blizanke govore o 60-im godinama prošlog stoljeća, otkad se mnogo toga promijenilo, piše Daily Mail.

 

"Ne mogu vam opisati koliko smo trikova imali. Rijetko kad smo se stvarno seksale, osim ako nam nisu jako dobro platili", rekla je Luis.

 

"Nekad bi nam policajac kucao na prozor ako bismo pokazale malo više gležnja, a danas cure dilaju kokain u svojim kabinama", nadodala je iskusna Luis. Njezina sestra još uvijek radi, dok je ona odustala zbog artritisa.

 

"Moja sestra još uvijek radi, treba novac. Ne može se živjeti od penzije", kazala je Luis u dokumentarcu. 69-godišnjakinje su snimane i u posjeti seks šopu, gdje su komentirisale vibratore. Gospođe su se dotakle i nekih ozbiljnijih tema.

 

Otkrile su tako kako su se oslobodile svojih svodnika i neko vrijeme vodile vlastiti bordel te organizovale prvi neformalni sindikat za prostitutke. Režiseri Gabriel Provaas i Rob Šrode otkrili su za ABC News kako je ovo priča koju su željeli ispričati.

 

"Luis i Martin su prave staromodne amsterdamske kurve: slobodne, vesele i ne boje se nikog", rekli su režiseri.

 

Iako je prostitucija u Amsterdamu legalna, sestre su nailazile na probleme, ali to ih nije previše omelo.

 

"Radila si taj posao, bila si kurva. Nikad se nećeš riješiti tog imena. Uvijek će te zvati kurvom, stoga, budi kurva", rekla je Martin Luisi.

Srijeda, 30. Maj 2012 u 14:25

Izvor: nezavisne, bhnews