BH News Logo

Sport

Edin Džeko: Ne volim gubiti, posebno ne u dresu BiH

Edin Džeko, napadač naše selekcije i Manchester Citya, kaže da nije dugo slavio titulu prvaka Engleske, jer je želio spreman dočekati okupljanje reprezentacije BiH

edindzeko_2.jpg

Nakon provjere protiv Brazila u St Gallenu, nogometnu reprezentaciju BiH očekuju dvije nove prijateljske utakmice.

 

Prva se igra u subotu 26. maja protiv Irske u Dublinu, a potom protiv Meksika (31. maj) u Čikagu.

 

Edin Džeko, napadačbh. selekcije i Manchester Citya, kaže da nije dugo slavio titulu prvaka Engleske, jer je želio spreman dočekati okupljanje reprezentacije BiH, čemu se itekako veselio posljednjih sedmica u Engleskoj.

 

Sada, kada se napokon vidio sa suigračima u Dublinu, prenio je svoje utiske.

 

"Drago mi je da smo opet zajedno. Nismo se dugo vidjeli, a sada ćemo napokon provesti malo duže vremena zajedno. U St Gallenu smo imali malo vremena za druženje, a kako nas sada očekuju dvije utakmice imaćemo priliku da razmijenimo utiske o onome šta se dešavalo od meča protiv Brazila pa naovamo", rekao je Džeko.

 

"Što se tiče utakmice protiv Irske, meni je svaki meč podjednako bitan, s obzirom na to da ne volim gubiti. U svakoj utakmici, bila ona prijateljska ili zvanična, želim pobjedu, a pogotovo ne volim gubiti kada sam u dresu bh. reprezentacije. Uostalom, provjere protiv Irske i Meksika su nam posljednje pred početak kvalifikacija i trebamo ih shvatiti ozbiljno i ući s maksimalnim nabojem u njih", kaže Edin Džeko.

 

Njemu su suigrači čestitali titulu prvaka Engleske osvojenu sa Manchester Cityem.

Petak, 25. Maj 2012 u 21:16

Izvor: bh-news