BH News Logo

Sport

Edin Džeko: Igranje za reprezentaciju kao melem za dušu

Edin Džeko se ovih dana odmarao i sumirao utiske iz protekle sezone.

edindzeko_1.jpg

Nakon osvajanja titule prvaka Engleske, čemu je dijamant iz BiH svojim igrama itekako doprinio, Edin Džeko se ovih dana odmarao i sumirao utiske iz protekle sezone.

 

Kao što je nekoliko puta ponovio do sada, sezona se na kraju može nazvati uspješnom, s obzirom na to da je na kraju njegov City osvojio naslov prvaka nakon 44 godine čekanja, a da je on sezonu završio kao drugi najbolji strijelac građana sa 14 postignutih pogodaka.

 

"Da sam igrao češće brojka postignutih golova bi bila i veća", kaže Džeko, koji je odmor provodio aktivno, trenirajući svakodnevno kako bi spreman dočekao okupljanje reprezentacije BiH pred prijateljske mečeve protiv Irske i Meksika.

 

"Poželio sam suigrače iz reprezentacije i jedva čekam da se vidimo. Nakon svega što sam prošao igranje za reprezentaciju će mi doći kao melem na dušu, jer mi je neopisiva čast nositi dres našeg najboljeg tima. Uz sve to, s nestrpljenjem čekam i odlazak u Ameriku i utakmicu protiv Meksika.

 

Prošli put nisam putovao u Atlantu, ali su mi suigrači pričali da su imali nevjerovatnu podršku sa tribina, a prema najavama i porukama koje svakodnevno dobivam, čini mi se da se ponovo sprema spektakl", riječi su Edina koji je putem svoje web stranice poručio da stiže spreman na okupljanje i da je željan novih pogodaka u dresu reprezentacije BiH.

Utorak, 22. Maj 2012 u 16:43

Izvor: bh-news