BH News Logo

Bosna i Hercegovina

Odžak: Trojica silovala ženu na groblju

Policija je u ponedjeljak uhapsila M. R. (32), J. D. (38) i B. J. (33), sva trojica iz Gornje Dubice kod Odžaka, zbog sumnje da su sudjelovali ili pomagali u silovanju 39-godišnje V. S. iz Bosanskog Šamca, saopćeno je iz Kantonalnog MUP-a u Orašju.

modrica.jpg

Od trenutka prijave do hapšenja osumnjičenih prošlo je svega nekoliko sati, a da je žrtva znala opisati mjesto na kojem se nalazi, trojica siledžija bila bi uhapšena u izvršenju krivičnog djela, jer je nesretna žena u dva navrata pozvala policiju tražeći pomoć.

 

- Sve što vam možemo kazati je da su naši policajci vrlo brzo uhapsili osumnjičene. Žrtva silovanja je u bolnici, a osumnjičenima je, za sada, određen policijski pritvor - kazali su nam u policiji.

 

Odžačku policiju o silovanju obavijestile kolege iz Modriče, koje je u nedjelju nakon ponoći telefonom pozvala žrtva.

 

Uspjela je kazati kako je dvojica muškaraca namjeravaju silovati i da ne zna tačno lokaciju na kojoj se nalazi, ali da je to blizu Odžaka.

 

Policija je obilaskom terena pokušala pronaći ženu nad kojom se spremalo silovanje, međutim, to je bila skoro nemoguća misija. Žrtva je ponovo sa mobitela pozvala policiju i u ponedjeljak u 3.45 sati prijavila da je silovana i da se nalazi nedaleko od groblja u Novom Selu nadomak Odžaka.

 

Modričani su drugi put pozvali odžačku policiju, koja je nakon tog poziva uspjela pronaći žrtvu.

 

- Žena je bila preplašena. Šta se sve tačno događalo, pokazat će istraga. Od nje smo saznali da je na područje Odžaka došla u potrazi za poslom. Osumnjičeni su je, kako tvrdi, na prevaru uvukli u vozilo, obećavajući joj posao. Htjela je, navodno, raditi u ugostiteljstvu. Policijska patrola prevezla je ženu u Dom zdravlja, a nakon toga je, radi ukazivanja liječničke pomoći i ginekoloških pretraga, prevezena u Kantonalnu bolnicu u Orašje - kazao je za Avaz izvor blizak istrazi.

 

Poznati policiji

 

Neki od uhapšenih su bili pod uticajem alkohola, a jedan je uhapšen na mjestu silovanja, jer se naknadno vratio u Novo Selo.

 

Dvojica od trojice uhapšenih odranije su poznata policiji po izvršavanju krivičnih djela.

Srijeda, 09. Maj 2012 u 08:14

Izvor: avaz, bhnews