BH News Logo

Bosna i Hercegovina

Rođaci se posvađali zbog međe: Nožem dva puta ubo amidžića

Mevludin Selimović (44), oženjen, otac troje djece, zadobio je 1. maja oko 19 sati teške tjelesne povrede u Vučkovcima kod Gradačca, gdje ga je pred kućom rođaka Sameda nožem u stomak i rame ubo amidžić Razim Selimović (45).

policija_vuckovci_noz.jpg

Najprisebniji među rođacima bio je Samed Selimović, koji je odvezao Mevludina u Hitnu pomoć u Gradačcu, odakle je povrijeđeni premješten na Hirurgiju Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli. Mevludin je operisan i nalazi se van životne opasnosti.

 

Za vrijeme našeg boravka u Vučkovcima Samed Selimović ispričao je Dnevnom avazu da su Razim i njegov amidžić Mevludin, slaveći Prvi maj, zajedno sjedili, pili i mezili.

 

- Kasnije je počela svađa zbog međe pa tuča, a onda je Razim dva puta nožem ubo Mevludina, jednom u stomak, drugi put u rame. Krv je šikljala na sve strane, ali se nisam izgubio nego sam ga brzo odvezao u Hitnu. Ovo nije dobro, ma ko da je uradio. Zar zbog međe da se ljudi bodu noževima?! Ružna je to stvar - kaže Samed Selimović.

 

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona kažu da je Razim Selimović uhapšen zbog pokušaja ubistva i da će uz izvještaj tokom dana biti predat Kantonalnom tužilaštvu, koje će odlučiti o prijedlogu za jednomjesečni pritvor.

 

Mještani Vučkovaca s kojima smo razgovarali, smatraju da je svađi rođaka najviše kumovao alkohol.

 

I jučer su inspektori Policijske uprave Gradačac boravili u Vučkovcima i uzimali izjave od nekoliko osoba.

Četvrtak, 03. Maj 2012 u 15:41

Izvor: avaz, bhnews