BH News Logo

Regija i svijet

Devojčica Madeline Mccain je možda ipak živa

Mala Engleskinja Medlin Meken (Madeline Mccain), koja je iščezla bez traga dok je s roditeljima bila na odmoru u Portugalu 2007, možda je još živa, saopštio je Skotland jard.

madelin_mccaine.jpg

Policija je objavila fotografiju koja prikazuje kako bi Medlin mogla da izgleda danas

NADA - Nekoliko dana prije nego što je napunila četiri godine, djevojčica je nestala iz hotelskog apartmana u mjestu Algarve dok su njeni rodtelji Kejt i Geri s prijateljima večerali u restoranu udaljenom jedva sto metara od sobe u kojoj su sa djevojčicom spavali i dvogodišnji blizanci Šon i Amelija.

 

- Iskreno vjerujemo da postoji mogućnost da je Medlin živa - izjavio je Endi Redvud, glavni inspektor zadužen za istragu.

 

On je saopštio je da njegov tim, sastavljen od 28 policajaca i sedam civila, otkrio 195 indicija koje treba ispitati, nakon što su ponovo pregledali tek četvrtinu od 40.000 informacija iz postojećeg dokaznog materijala.

 

Zvanična portugalska istraga je zatvorena u julu 2008, ali su je Britanci ponovo pokrenuli prošle godine, nakon što je premijer Dejvid Kameron uslišio molbu roditelja.

 

Policija nije željela da otkrije do kakvih je dokaza došla, ali izvor blizak istrazi kaže da tim smatra da dobar dio informacija potkrijepljuje teoriju da je djevojčica živa i dodaje da će posebna pažnja biti posvećena svim prijavama iz raznih dijelova svijeta gdje je Medlin navodno viđena.

 

Inspektor Redvud, koji je sedam puta odlazio u Portugal, izjavio je da je njegov tim zaključio da je dijete otela ili grupa kriminalaca ili samo jedna osoba.

 

On je dodao da policija mora da razmotri i pretpostavku da djevojčica nije živa.

 

Šef portugalske policije Gonkalo Amaral, koji je vodio prvobitnu istragu, priznao je da je napravio brojne propuste i da nije slijedio potencijalno ključne indicije.

 

Operacija Grejndž, kako je nazvana nova istraga o ovom slučaju, zasniva se na informacijama koje su prikupili portugalski istražitelji, isljednici u Britaniji i privatni detektivi koje su angažovali Mekenovi, i do sada je koštala dva i po miliona eura.

 

Viđena na raznim stranama svijeta

 

- U maju 2007. u supermarketu u Nelasu u Portugaliji. Ispostavilo se da se radilo o belgijskom turisti i njegovoj kćerki.
- U avgustu 2007. na pumpi u Kartaheni u Španiji.
- Tokom 2007. turisti su prijavljivali da su je vidjeli na nekoliko mjesta u Maroku.
- Irski turista je vidio Medlin u Međugorju početkom novembra 2007. Bila je to trogodišnja kćerka Slavka Dedića iz obližnjeg mjesta.
- U martu 2008. prijava je stigla iz poslovnog centra u Sidneju.
- U oktobru 2009. švedski list „Aftonbladet“ objavljuje fotografiju djevojčice koja veoma liči na Medlin
- U julu 2011. Medlin je navodno viđena u Lehu u Indiji, a mediji su čak pisali da je tom prilikom urađena i DNK analiza

 

Petak, 27. April 2012 u 13:57

Izvor: 24sata.rs, bhnews