BH News Logo

Bosna i Hercegovina

Djevojčica zamalo podlegla od ujeda borbenih pasa

Podlegla bi ujedima da je iz životinjskih ralja nisu iščupali slučajni prolaznici, kažu očevici koji su se zatekli u romskom naselju Karašebeš

senada_ahmetovic.jpg

Djevojčicu su skoro do smrti izgrizli psi

U mostarskom romskom naselju Karašebeš u srijedu se desio stravičan napad gladnih pasa u kojem je 11-godišnja djevojčica Senada Ahmetović umalo izgubila život.

 

Djevojčica bi i podlegla ujedima ovih pasa da je iz njihovih ralja nisu iščupali slučajni prolaznici.

 

- Svu su je izgrizli, uši, lice, noge...sva je bila u krvi - pričaju očevici ovog stravičnog događaja.

 

Dr. Braco Hajdarević, šef hirurških disciplina u Regionalnom medcinskom centru "Dr. Safet Mujić" kaže da je ova djevojčica hitno dovezena na ovo odjeljenje sa mnogostrukim teškim povredama.

 

- Čitav tim specijalista morao je izvršiti rekonstrukciju oba uha, oka, te dijelova lica i tijela, posebno nogu kod djevočice. Mada je riječ o ozbiljnim povredama ona se za sada osjeća dobro - kazao nam je dr. Hajdarević.

 

Nesretna djevojčica je za Avaz kazala da je još uvijek u strahu i šoku.

 

- Na putu prema školi napalo me je desetak pasa, među kojima je bilo i lutalica ali i komšijskih. Ne boli me ništa ali me strah - kazala je Senada.

 

U cijeli slučaj uključena je i Policijska stanica Mostar iz koje pozivaju lokalnu zajednicu da smjesta iznađe rješenje za pse lutalice.

 

- Nije rijetkost da zaprimamao prijave ovakve vrste ali ovo je do sada najteži slučaj", kaže Ranko Anić, zamjenik komandira PS Mostar.

 

Borbeni psi?

 

Iz Udruženja građana za zaštitu životinja "Prijatelji" iz Mostara tvrde da su psi koji su napali djevojčicu većinom u vlasništvu Roma koji žive u ovom naselju te da se radi o opasnim psima koji se koriste za borbe.

Subota, 07. April 2012 u 08:28

Izvor: avaz, bhnews