BH News Logo

Bosna i Hercegovina

Radnici sarajevskog doma za nezbrinute ogorčeni radom nove direktorice

sarajevo_2.jpg

Radnici sarajevskog Doma za nezbrinute obratili su se za pomoć medijima, ali i i Velidi Memić, kantonalnoj ministrici za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice.

 

U pismu su pojasnili sve detalje o lošem poslovanju Doma, mobbingu i korupciji koja u njemu vlada posljednjih godina, a koja je intenzivirana imenovanjem nove direktorice Nafe Dizdarević.

 

U pismu su radnici ministrici Memić pojasnili kako je direktorica Dizdarević, u svega pola godine otkako je imenovana, u radni odnos primila četiri nova uposlenika bez konkursa. Dva nova uposlenika odmah su postavljena za šefove službi, poput pravnice Ajše Mušović, nekadašnje  suradnice Nafe Dizdarević u Službi za socijalni rad Općine Novo Sarajevo.

Dizdarevićka se pobrinula da iz Doma, nakon četrnaest godina rada, ode i amputirac Dževad Šuško, koji je obavljao dužnost sekretara ove ustanove. Šuško je 100-procentni vojni invalid, no smijenjen je jer je po novom pravilniku njegovo radno mjesto ukinuto.

 

No, zato je pravnica koja je uposlena po dolasku direktorice Dizdarević nakon svega petnaestak dana na novom radnom mjestu upućena u Dubrovnik na edukaciju, što je zanimljivo jer već desetak godina niko od radnika nije upućivan na seminare ili edukativne kurseve.

 

Radnici od ministrice Memić očekuju pomoć u raščiščavanju stanja u ovoj ustanovi koja se svake godine obilno finansira iz budžeta Sarajevskog kantona, piše Slobodna Bosna

Petak, 17. Februar 2012 u 14:58

Izvor: sl.bosna, bhnews