BH News Logo

Regija i svijet

Hrvatski župnik skidao fotografije gole djece

Župnik je osumnjičen da je od 2007. godine do početka 2010. godine s interneta skidao fotografije koje prikazuju obnaženu djecu

svestenik.jpg

Zbog posjedovanja dječje pornografije uhapšen je župnik Mladen Kožina, župnik župe Presvetog Srca Isusovog koja se nalazi u sklopu Vinogradske bolnice u Zagrebu, piše Index.hr.

 

Župnik je osumnjičen da je od 2007. godine do početka 2010. godine s interneta skidao fotografije koje prikazuju golu djecu ili djecu u eksplicitnom seksualnom ponašanju.

 

Zagrebačka nadbiskupija izdala je saopštenje vezano za slučaj svećenika.

 

Kažu da su još 12. oktobra primili obavijest o istražnim radnjama protiv svećenika zbog sumnje o počinjenju kaznenog djela preuzimanja internetskoga sadržaja, vezanoga uz nedolično prikazivanje maloljetnih osoba.

 

"Nadbiskupski duhovni stol istoga dana, dekretom broj: 2277/2011 dotičnog je svećenika privremeno, tj. do završetka postupka i utvrđivanja istine razriješio svih svećeničkih službi", priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije dodajući kako oni od samog početka sarađuju s državnim tijelima što će i dalje činiti.

Petak, 21. Oktobar 2011 u 18:00

Izvor: bh-new