BIOGRAFIJA

dr_Mirsad_Serdarevic.jpg

Mirsad Serdarević, Ph.D. rođen je u Mostaru. Doktorirao je psihologiju na Univerzitetu Oregon u Sjedinjenim američkim državama. Bio je koordinator programa psihologije na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu.


Sada je docent (Assistant Professor of Psychiatry and Health Behavior) na odsjeku psihijatrije i behejvioralnog zdravlja na medicinskom fakultetu u Georgia (Medical College of Georgia) u SAD-u.


Dr. Serdarević je izdao novu knjigu pod nazivom "100 Odgovora na pitanja o psihološkom zdravlju: od apaurina do zolofta, od Adlera do žalbi na 'srčane smetnje”.


Knjiga se sastoji od pitanja koja su dr. Serdareviću najčešće postavljali godinama pacijenti, kolege, prijatelji, poznanici i ljudi koje je susretao u samoposluzi, teretani, na igralištu i drugim mjestima.


Dr. Serdarević je knjigu napisao “u vrijeme popularne psihologije, kad su psihološki termini ležerno i nonšalantno u upotrebi i u službi pseudo - stručnjaka na televiziji i radiju, npr. dr. Phill i dr. Lora u SAD-u (a s globalizacijom i u svijetu), kao i lokalnih intelektualaca, komentatora i novinara koji s autoritetom diskutuju o razlici između “normalnih” i poštenih građana i “duševnih” bolesnika (kao da “duševni” bolesnici ne mogu biti pošteni!)”.

FACEBOOK

NAJČITANIJE

NAJKOMENTIRANIJE

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.