Javni pozivi i konkursi

Drugi krug javnog poziva "Program za poduzetnu omladinu"

Objava drugog kruga javnog poziva Ureda Svjetske banke u BiH i Fondacije Mozaik "Program za poduzetnu omladinu"

Fondacija Mozaik i Ured Svjetske banke u Bosni i Hercegovini su danas objavili drugi krug javnog poziva pod nazivom “Program za poduzetnu omladinu”, u iznosu od 87.250 EUR za pružanje podrške projektima koji će se baviti pitanjima mladih u BiH. Javni poziv će biti otvoren do 25. jula 2012.

“Program za poduzetnu omladinu” je jedna u nizu aktivnosti koja se realizuje u okviru projekta koji finansira Italijanska vlada, a implementira Svjetska banka u BiH.

Osnovni cilj ovog programa je poticanje socijalnog i ekonomskog osnaživanja bosanskohercegovačke omladine (15-25 godina starosti). Finansijskom podrškom za inovativne i kreativne aktivnosti omladinskih organizacija želi se poboljšati pristup informacijama i uslugama za mlade u BiH.

Fondacija Mozaik i Ured Svjetske banke u BiH kreirali su jedinstven program za podršku projektima koji nude dugoročna i održiva rješenja za poboljšanje statusa mladih ljudi u BiH.

Javni poziv je upućen svim nevladinim organizacijama, javnim ustanovama i socijalnim preduzećima sa sjedištem u BiH, koji bave se pitanjima mladih u ukviru jedne od oblasti:
- omladinsko poduzetništvo i zapošljavanje
- mladi sa invaliditetom
- omladinski volonterizam
- maloljetnička pravda i
- ostale teme od značaja za marginalizirane kategorije mladih ljudi.

Pojedinačni grantovi za aplikante registrovane duže od godinu dana (tj. prije 25.07.2011. god.) će iznositi do 7.500 €, a za aplikante registrovane kraće od godinu dana (tj. nakon 25.07.2011. god.), maksimalni traženi iznos je do 2.500 €.

Javni poziv za prijave projektnih prijedloga je otvoren do 25. jula 2012., a više informacija se može pronaći na web stranicama: www.mozaik.ba i www.worldbank.ba.

Dodatna pitanja u vezi procesa prijave mogu se postaviti do 18. jula 2012. na e-mail adresu: podzetnaomladina@mozaik.ba.

Nazad

Utorak, 03. Juli 2012

Media Oglasi

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.