Javni pozivi i konkursi

JAVNI POZIV ZA PROJEKTE IZ OBLASTI INKLUZIJE U OBRAZOVANJU

Fond otvoreno društvo BiH poziva zainteresovane nevladine organizacije i obrazovne institucije da podnesu prijedloge projekata iz oblasti inkluzije u osnovnom i srednjem obrazovanju u Bosni i Hercegovini.

Poziv se objavljuje u skladu sa strateškim opredjeljenjem FOD BiH da svako dijete ima pravo na kvalitetno obrazovanje koje se zasniva na principima odgovornosti, jednakopravnosti i kvalitete.

Prednost će imati projekti koji:

su zasnovani na temeljitoj analizi akteulnog stanja inkluzivnog obrazovanja na datom području,
nude sistemska rješenja u sferi obrazovnih politika i inkluzivne prakse, uključujući nastavne programe, usavršavanje nastavnika, specijalističke programe obuke, itd.,
potiču suradnju između različitih obrazovnih institucija i organizacija,
imaju obezbjeđena sredstva za sufinansiranje projekta.

U okviru ovog poziva se neće podržavati projekti namijenjeni za stipendiranje, studijska putovanja, rekonstrukciju škola ili nabavku opreme.

Dokumentacija za prijavu projekata se može preuzeti niže na ovoj stranici, a dodatne informacije možete dobiti na telefon 033 444 488 (lokal 105).

Predviđeni maksimum sredstava po projektu je 75.000 KM, dok se period implementacije projekata može kretati u intervalu od 6 do 12 mjeseci.Rok za podnošenje prijedloga je 20. juli 2012. godine. Popunjenu prijavu zajedno sa ostalim neophodnim dokumentima je potrebno dostaviti na adresu: Fond otvoreno društvo BiH, Maršala Tita 19/III, 71000 Sarajevo.

Nazad

Ponedeljak, 21. Maj 2012

Media Oglasi

Sadržaj je moguće preuzeti i bez saglasnosti autora, ali uz isključivo navođenje izvora www.bh-news.com

Imate profil na Facebook-u?

Kliknite "Sviđa mi se"
da ubuduće pratite najnovije vijesti na svom profilu.